Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akkan tarafından kaleme alınan "Kazdağları" kitabı, Biga Yarımadası'nda bulunan ve tarihte "Binbir Pınarlı İda" olarak da bilinen Kazdağları'nın oluşumu, tarihsel geçmişi, kapladığı alan, biyoçeşitliliği, kültürü, akarsuları, ovaları, ürünleri ve değerlerini konu alıyor. Kitap, Kazdağları'nın ekosisteminin sağlıklı işleyebilmesi için önemli bilgiler sunarak, bölgenin doğal güzelliklerini ve ekolojik önemini vurguluyor.

Kitap Fuarı ve Tanıtımı

Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akkan, "Kazdağları Hayat Verir, Yaşatır ve Herkese İyi Gelir." mottosuyla hazırladığı kitabıyla Çanakkale'nin ekosistemine katkı sağlıyor. Akkan'ın kitabı, bir kitap fuarında tanıtıldı ve ziyaretçilerin ilgisini çekti. Akkan, kitap fuarına katılan, arayarak, beğenerek ve görerek destek veren dostlarına teşekkürlerini sundu.

Çanakkale'nin Doğal Mirası

Kazdağları, Çanakkale'nin doğal ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Bu kitap, bölgenin zenginliklerini ve çeşitliliğini anlatarak, doğa ve kültür turizmi açısından da önemli bir kaynak oluşturuyor. Kazdağları'nın ekosistemi ve yaşam alanları hakkında detaylı bilgi sunan kitap, bölgeye duyulan ilgiyi artırarak, doğal değerlerin korunmasına da katkı sağlıyor. Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akkan, '' Kazdağlarını bütünsel bir yaklaşımla anlattığım Kazdağları  kitabımı siz dostlarıma sunarım. Biga Yarımadasında bulunan,  tarihte Binbir Pınarlı İda olarakta bilinen ''KazdağIarı''nın oluluşumu,  tarihsel geçmişi, kapladığı alan, biyoçeşitliliği, kültürü, akarsuları, ovaları, ürünleri, değeri gibi bir solukta okunarak ekosistemin sağlıklı işleyebilmesinin anlaşılmasını sağlamaktı. Biga Yarımadasında 26 yıldır görev yapmaktayım. İşimiz doğada. Çalışmalarımı görerek, araştırarak, yaşayarak yaptım. Kazdağlarını, tarihini, doğasını, ekosistemin işleyişini, önemini merak eden her okuyucuya, öğrencilere, öğretmenlere, Çanakkale ( Yenice, Çan, Biga,  Lapseki, Merkez,Bayramiç, Ayvacık, Ezine İlçeleri) ve Balıkesir ( Edremit, Havran, Balya, Gönen, Bandırma, Erdek, Manyas İlçeleri) İlerinde yaşayan veya gezmek için gelecek olanlara, doğa sporları yapanlar gibi faydalı olabilecektir. ''Kazdağları'' kitabım okunursa, öğrenilirse, bilinirse kitap amacına ulaşacaktır. Ben o zaman mutlu olabilirim'' dedi.

Haber merkezi