Sivas Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda daha önce Çanakkale Belediye Tiyatrosu Topluğu'nda görev yapmış Çanakkaleli sanatçı Nilhan Nimet Öğütçen, Makbule rolü ile seyircilerin karşısına çıkacak.

1919 ŞAFAK adlı oyun 9 Mart saat 20.00’de ve 10 Mart'ta ise 15.00’te Çanakkaleliler ile ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi- Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda buluşarak, 2 Perde olarak sahnelenecek ve oyunun süresi 1 saat 50 dakika olacak.

Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı, ardından Çanakkale Savaşı ve Zaferi ile işgal devletleri aldıkları yenilgiyi içine sindiremezler. Özellikle İngilizler bir bir yurdumuzu işgal ederek, bağımsızlıklarını ilan ederler. Bu noktada, bir milletin kurtuluşu ve bağımsızlığı için Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir milli mücadele ruhu yaratırlar. Bunun için ilk durak Samsun’dur ve başlangıç noktası olan Samsun’dan, son kongre olan Sivas Kongresi’yle noktalanan süreci anlatır 1919: Şafak.

Çanakkaleli sanatseverler 1919 ŞAFAK oyununun biletlerine İskele Meydanı'nda bulunan Turizm Danışma Bürosundan temin edilebilecekler.

Haber Merkezi