Etkinlikte festival alanı güzel havanında etkisi ile güreş severler ile doldu taştı. Güreş alanına gelen vatandaşlar heyecanlı mücadeleleri gün boyunca izleme fırsatı buldu.  Festival alanı ile ilgili açıklama yapan Geyikli belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu askeriye’ den Ziraat Fakütesi açılması için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine devredilen alan ile ilgili anısını da paylaşarak “Buranın benim için bir özelliği hatırası var, ben burada askerlik yaptım. Bu alanda. Şimdi aynı alan. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine devroldu ve bu alan Ziraat Fakültesi oluyor. Çok sevinçliyiz. Artık burada bin beş yüz iki bin öğrenci olacak. Geyiklimize, çevremize çok katkısı olacak. İnşallah şimdi şu an onun için uğraşıyoruz” dedi.

Geyikli Unutulmaz Bir Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

Geyikli hafta sonunda 14.Geleneksel Geyikli Belediyesi Folklorik Deve Gösterisi Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Geyikli Belediye başkanı Mevlüt Oruçoğlu himayesinde düzenlenen festivale geyikli ve geyikliye yakın bulunan Ezine ve Ayvacık başta olmak üzere yakın ilçelerden birçok deve güresi sever etkinliğin yapıldığı alanı doldurdu. 14.Geleneksel Geyikli Belediyesi Folklorik Deve Gösterisi Festivali’ne Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu 14. Geleneksel Geyikli Belediyesi Folklorik Deve Gösterisi Festivali ağası Erhan Çetinkaya ve  çok sayıda davetli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Geyikli  Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun davetini kırmayarak güreş alanına gelen isimlerden biri de Kurtlar Vadisinde Zülfikar Ağa karakteri ile nam salan ünlü oyuncu  Halil İbrahim Kalaycıoğlu oldu. Festival alanını havaların da güzel olması ile adeta piknik alanına çeviren vatandaşlar bir yandan güzel havanın keyfini çıkarırken bir yandan da festival gösterilerini izledi.

“Kültürümüzü Yaşatmak İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu 14.’su düzenlenen etkinlik ve seçim çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Çanakkale'mizin, Ege'mizin yıllardır bir kültürüdür deve güreşi. Ben yıllarca deve güreşi ağalığı yaptım. Çanakkale Truva Güreşleri, Ezine, Ayvacık, Geyikli. Şimdi de Belediye Başkanı olarak yine bu tür etkinliklere biz destek veriyoruz çünkü halkımız çok seviyor. Görüyorsunuz güzel güreşler izliyorlar, eğleniyorlar. Bundan sonra da bu etkinliklerimizi yine devam ettireceğiz inşallah. Yani deve güreşi bizim Ege'nin, Çanakkale'nin vazgeçilmezidir. Biz de bu kültüre sahip çıkıyoruz. Gerçekten de çok da güzel bir alan burası. Açık alanda. Hava da çok güzel. Çok da güzel bir Folklorik deve güreşleri izleyeceğiz. Her yıl bu alanda zaten deve güreşleri oluyor. Buranın benim için bir özelliği hatırası var, ben burada askerlik yaptım. Bu alanda. Şimdi aynı alan. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine devroldu ve bu alan Ziraat Fakültesi oluyor. Çok sevinçliyiz. Artık burada bin beş yüz iki bin öğrenci olacak. Geyiklimize, çevremize çok katkısı olacak. İnşallah şimdi şu an onun için uğraşıyoruz. 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak zaten hep görev başındayız. Hep çalışıyoruz, Halkımızla iç içeyiz. Tabii bu seçimdir. Biz halkımıza yaptıklarımızı anlatacağız. Bundan sonra yapacaklarımızı anlatacağız. Tabii halkımız karnemize bakacak, karar verecek. Biz yine hizmete talibiz inşallah.” dedi.

“Çanakkale'de Artık İdeolojiden Ziyade Hizmete Oy Veren Bir Seçmen Profili Göreceğiz”

Yapılan etkinliği ve 31 Mart seçimlerini değerlendiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Deve güreşi bir Yörük geleneği ve özellikle Batı Marmara'yla Ege'de çok kıymetli, çok önemli. Adı üzerinde bunlar Güreş, Dövüş değil, Şenlik. Toplumu ayakta tutan değerlerdir. Gelenekleridir. Görenekleridir. Bunlar değişebilir, evrilebilir, çeşitlenebilir ama ayakta kalma ve devam ettirilmesi çok kıymetli. Bu anlamda ben Mevlüt Başkan'a da teşekkür ediyorum. Böyle bir güreşe ev sahipliği yaptığı, organize ettiği, destek verdiği için. Daha ilk saatler ama görüyorsunuz ki çok kalabalık. Toplumu bir araya getiren her değer kıymetlidir. Bu dönem biz hem Çanakkale'de hem Türkiye'de gerçekten çok farklı bir seçim yaşayacağız. İnsanlar Çanakkale'de de artık ideolojiden ziyade hizmete oy veren bir seçmen Profili göreceğiz. Çünkü artık yetti. Artık yetti. Cumhuriyet Halk Partisi belediye hizmetlerini yürüttüğü yerlerde sayabileceği bir hizmet yok. Oysa küçücük beldelerimize bakın. Evreşe’ den, Karabiga’ sın dan, Gümüçayı’ndan, Geyikli’ sine kadar yapılan büyük yatırım ve projeler var.  Yapılan hizmetleri herkes biliyor ve bu hizmetler CHP’nin İlçe belediyelerinde ve il belediyesinde yok. Halkımız aklıselimdir ve bu seçimde hizmet odaklı düşünecektir diye düşünüyorum.” dedi.

Deve Sahiplerine Kupaları Verildi

Ege ve  Marmara’nın Baş Pehlivan develerinin er meydanına çıktığı arenada,  Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Güreş Ağalığı kupası ve Jandarma Komutanlığı kupalarında develer  boy gösterdi. Kıran kırana geçen güreşlerde derece alan deva sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

 

Ogün inal