Barbaros Mahallesi Mehmet Çavuş Sokak'ta bulunan seçim bürosunun açılış törenine Mahalle sakinleri ve Çanakkaleli vatandaşlar büyük ilgi gösterdiği seçim bürosu açılışı bu nedenle adeta CHP Mitingine döndü.

“Projemiz Katılımcı, Şeffaf ve Hesap Verilebilir Olacak"

Barbaros Mahallesi Mehmet Çavuş Sokak'ta bulunan seçim bürosunun açılış törenine CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, , CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP İlçe Başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seçim bürosunun açılış töreninde konuşma yapan CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek, Çanakkale'yi korumaya devam edeceklerini açıkladı. Herkesi kucaklayarak katılımcı bir yönetim sağlayacaklarını söyleyen Erkek şunları söyledi.  "Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Her seçim önemlidir. 1989'dan bugüne olduğu gibi yine 31 Mart'ta hep birlikte kazacağız, Çanakkale kazanacak. Çünkü biz sosyal demokratlarız, bu memlekete aşığız. Sosyal demokrat belediye başkanları deprem toplanma alanlarını imara açmazlar, hukuksuz ve ahlaksız ranta izin vermezler, doğa ve çevre için mücadele ederler, kamu yararını temel alırlar. Dardanos'ta orman kampını sosyal demokrat belediye başkanları yapılaşmaya açmazlar. O güzelim sahil şeridini imara açmak istediler. Çanakkale Belediyemiz müsaade etmedi. Bir yerde hizmet dediğiniz zaman ilk akla gelen yer belediyelerdir. Belediyeleri yönetecek olan kadrolar çok önemlidir. Belediyelerin varoluş nedeni hizmet ve yerel demokrasidir. Herhangi bir yerde demokratik bir şekilde yönetilmiyorsan şeffaflık yoksa o ülkede de demokrasiden söz edilemez. En önemli projemiz katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir olacağız."

"En Büyük Onur Doğduğum, Büyüdüğüm ve Yaşadığım Memleketime Hizmet Etmek Olacak"

Erkek, konuşmasının devamında "Siyasi yaşamımda belediye meclis üyeliği yaptım, milletvekilliği yaptım. Genel Başkan Yardımcılığı yaptım, Genel Sekreterlik yaptım. Ama benim için en büyük gurur doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım memleketime hizmet etmek olacak. Bizim için bir sevdadır Çanakkale. Her şey çok güzel olacak. Barışın ve özgürlüklerin kenti Çanakkale'de etnik kimliği, inancı, mezhebi ne olursa olsun, yaşam tarzı ve görüşü ne olursa olsun hep birlikte barış içerisinde kardeşçe, huzurla yaşamaya devam edeceğiz. 24 Şubat'ta Çanakkale Belediyemizin Kültür Merkezi büyük salonda proje ve aday tanıtım toplantımızı gerçekleştireceğiz. Orada projelerimizi ve vizyonumuzu halkımız ile paylaşacağız." dedi.

“Seçimi Kazandık, Olay Bitmiştir”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, seçim ofisi açılış törenindeki konuşmasının ardından konuşma yapmak üzere Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı davette. Gökhan yaptığı konuşmada iddialı konuşarak “Çanakkale’mizin yeni belediye başkanı Muharrem Erkek’e teşekkür ediyorum. Çanakkale’nin yeni belediye başkanı bu akşam belli oldu. Bende Çanakkale belediye başkan adayı olduğumda böyle büyük topluluklar vardı, o topluluklar bu akşamda var. Demek ki seçimi kazandık seçimi olay bitmiştir.” dedi.  Gökhan konuşmasının devamında şunları söyledi. Muharrem erkek ile 2004 yılından buyana Çanakkale siyasetinde birlikteliğimiz var. Ben belediye başkanı iken belediye meclis üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra milletvekili oldu, parti üst yönetiminde görev aldı. Son olarak Çanakkale halkına hizmet etmek için Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak karşınızda. Seçim bürosu açılış töreni vesilesi ile bana 4 dönemdir Çanakkale belediye Başkanı olarak Çanakkale hizmet etme fırsatı veren öncelikle partilerime daha sonra Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. Eğer bu akşam burada ben size seslene bilme fırsatı yakaladıysam çok mutlu oldum. Neden çünkü anlım açık başım dik. Sizlerin yüzünü kara çıkartmadık başınızı öne eğdirmedim. Sokaklarda gezerken Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım. Elbette ki Belediye hizmetleri ile ilgili şikayetler olacak.  Bunlar doğal şeylerdir. Bu sorunlar çalışma sürecinde düzeltilebilecek eksikliklerdir. Ama alın karası düzeltilemez. Bu mümkün değildir onun için ben tüm Çanakkalelilere teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Şimdi seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu süre sonunda Sayın İsmail Özay’ dan teslim aldığım Çanakkale Belediyesi mührünü sayın Muharrem Erkek’e vereceğim. Buna hiçbirinizin şüphesi olmasın.  Bu iş bu akşam burada bitmiştir, yeni Çanakkale Belediye Başkanımız hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Ogün İnal