Çok sayıda partilinin de katıldığı aday tanıtım töreninde AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’ in yaptığı konuşma aday tanıtım toplantısına damga vurdu. Makam, Mevki Koşturmak AK Parti Değil, CHP Geleneğidir” diyen gider iddialı konuşarak “1 Nisan'dan sonra Çanakkale halkı öyle bir belediyecilik görecek ki belediyeciliğin bugüne kadar gördüğü belediyecilik olmadığını anlayacak” dedi.

"Rakipler Mindere Gelirse CHP’nin Hiç Şansı Yok”

AK Parti’ de Çanakkale ilçe ve belde belediye başkan adayları Belli oldu. Bir süre önce AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday’ının Jülide İskenderoğlu olarak açıklanmasının ardından, AK Partinin açıklanmayan ilçe ve belde belediye başkan adayları merak konusu olmuştu. AK Partinin Çanakkale Merkez ilçe, İlçe ve belde belediye başkan adayları İÇDAŞ kongre merkezinde düzenlenen aday tanıtım töreninde partililere tanıtıldı. AK Parti’nin açıklanmayan ilçe ve belediye başkan adayları tanıtım toplantısına saatler kala açıklanmıştı.  İÇDAŞ kongre merkezinde gerçekleştirilen aday tanıtım törenine AK Parti Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Özlem Zengin, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Aynur Yavaş Ak Parti merkez ilçe, ilçe ve belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan aday tanıtım töreninde konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider konuşmasında eleştiri oklarını Cumhuriyet Halk Partisine yöneltti. Gider, yaptığı konuşmada, bir yıl içinde ikinci seçime girildiğini ama kimsenin yüzünde bunun yorgunluğunun olmadığını, tam tersine Cumhurbaşkanlığını almış olmanın gururunun olduğunu dile getirdi. Seçimlere giderken, hizmeti ve belediyeciliği anlatacaklarını ifade eden Gider, sözlerini şöyle sürdürdü. "Çünkü bu yerel yönetim. Proje anlatacağız. Bunun dışında bir derdimiz yok. Ben biliyorum ki seçim sürecinde bizim aday arkadaşlarımızın tamamı, rakiplerini mindere çekmeye uğraşacak. Çünkü sayın Grup Başkanvekilimiz Çanakkale'de ‘Proje’ dedikçe, rakiplerimiz başlıyor değişik değişik laflar etmeye. Biz diyoruz ki Çanakkale'ye depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Onlar diyorlar ki 'Cumhuriyeti koruyacağız. Tamam da Cumhuriyet ile kimin derdi var? Biz Cumhuriyeti kuran iradenin devamıyız ve Türkiye Yüzyıl’ında, Cumhuriyetin ikinci yüzyılını başlatan partiyiz. Başta Jülide İskenderoğlu olmak üzere, ilçelerdeki ve beldelerdeki tüm adayların bu sefer rakiplerini mindere çekmeyi başaracağına inandığını belirten Gider, "Çünkü rakipler mindere gelirse Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiç şansı yok. Neden şans yok söyleyeyim mi? Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı 3 dönem değişmeden ancak bir tane hizmet binasını yaptı. O da bizim sağladığımız kredilerle. Peki, bunun karşılığında onlar 3 dönem yaptığında biz ne yaptık? Ben geçen dönem milletvekilliğinin sonunda Boğaz Köprüsü'nün temelini attık. Bir dönem ara verdim. Açılışına yetişemedim. Çünkü bir dönemde köprü bitti. Birisi Boğaz Köprüsü, öbürü hizmet binası.” ifadelerini kullandı.

Makam, Mevki Koşturmak Ak Parti Değil, CHP Geleneğidir”

Salona baktığında bütün aday adayı arkadaşlarını gördüğünü dile getiren Gider, şunları kaydetti. "Hiç kimse ‘Ben listede yokum' diye darılmadı, gücenmedi, küsmedi. Çünkü hiç kimse bir makama talip olarak aday adayı olmamıştır. Herkes hizmete talip olduğu için vardı. Belki de hizmeti diğer arkadaşım benden daha iyi yapacak diye seviniyorlardır şu anda. Makam mevki koşturmak, oturduğu koltuklardan kalkamamak, kalktığı zaman şımarık çocuk gibi yerleri tekmelemek AK Parti değil Cumhuriyet Halk Partisi geleneğidir. Biz ben değil, biz olabildiğimiz için AK Parti’yiz ve kurulduğumuz günden beri sadece ve sadece bu sebepten dolayı iktidardır. Sizlerden bir ricam biz tüm belediyeleri kazanmak zorundayız. Tüm belediyeler AK Parti'ye lazım olduğu için değil, tüm beldelere AK Parti lazım olduğu için biz buraları kazanmak durumundayız. Eğer biz birbirimizle tartışmaya başlarsak seçim değil de lüzumsuz işlerle uğraşmaya başlarsak, seçim akşamına kadar her sokaktan her mahalleden biz çıkmazsak ve bu belediyelerden herhangi birini kaybedersek emin olun ki sadece bu dünyada değil, Rabbime öbür dünyada da bunun vebalini ödeyemeyiz. Giderin konuşmasının ardından AK Parti Çanakkale Belediye Başkanı Jülide İskenderoğlu da Tüm AK Parti Çanakkale ilçe ve belde belediye başkanları adına bir konuşma yaptı. İskenderoğlu’nun konuşmasının ardından aday tanıtım toplantısının son konuşmasını AK Parti Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Özlem Zengin, Çanakkale’nin çok önemli bir il olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale ye verdiği önemi yatırımlar ile her zaman gösterdiğini söyledi. Hedeflerinin Başka Çanakkale Belediyesi olmak üzere Çanakkale’ deki ilçe ve belde belediyelerinin tamamının AK Parti belediyesi yapmak olduğunu ifadeden Zengin bu hedefe ulaşmak için teşkilatların çok yoğun çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi. Zengin, konuşmasını tamamladıktan sonra tek tek AK Parti merkez ilçe, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını sahneye davet ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. AK Parti aday tanıtım töreni tüm belediye başkan adaylarının katılımı ile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

AK Parti’nin Çanakkale merkez ilçe, ilçeleri ve belde belediye başkan adayları Alfabetik sıraya göre şu isimlerden oluştu.

AK Parti Çanakkale İlçe Belediye Başkan adayları da şu isimlerden oluştu

Ayvacık - Ersan Sezer

Bayramiç - Saadettin Arslan

Biga - Bülent Erdoğan

Bozcaada - Mustafa Mutay

Çan - Ersin Çetin

Eceabat - Serkan Gündüz

 Ezine -  Güray Yüksel

Gelibolu - Ali Kamiş Soyuak

Gökçeada - Yıldıray Ölçek

Lapseki - Eyüp Yılmaz

 Yenice  - Veysel Acar

 AK Parti Çanakkale Belde Belediye Başkan adayları da şu isimlerden oluştu

AyvacıkKüçükkuyu-  Halil Zahit Mert

Biga - Gümüşçay - Adnan Pastırmacı

Biga - Karabiga - Ahmet Elbi

Çan - Terzialan - Tuncay Göymen

Ezine - Geyikli - Mevlüt Oruçoğlu

Gelibolu - Evreşe - Hakkı Uysal

Gelibolu - Kavakköy - Mert Nizamoğlu

Lapseki - Çardak- Recep Sezgin

Lapseki - Umurbey - İlker Uzunçakır

Çanakkale - Kepez - Cüneyt Aksu

Yenice - Kalkım - İbrahim Taşkın

 

Ogün İnal