Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Polis Deniz Evi Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, 2023 yılı faaliyetlerini değerlendirdi ve uyuşturucu tacirlerine karşı sert bir duruş sergileyerek gözdağı verdi. Toplantıda bir araya gelen kentte görev yapan basın mensuplarıyla önemli açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Arıcı, uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Arıcı, "Çanakkale'de hiçbir uyuşturucu madde satışı yapılmayana kadar çalışma ve operasyonlarımız devam edecek" dedi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonların detaylarına da değinen Arıcı, kent genelinde uyuşturucu ticaretine yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonların sayısının arttığını vurguladı. Emniyet Müdürü Arıcı, bu operasyonlar neticesinde pek çok uyuşturucu tacirinin yakalanarak adalet önüne çıkarıldığını söyledi.

1.781 Polisimiz İle Çanakkale Halkına Hizmet Ediyoruz

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, düzenlediği basın toplantısında uyuşturucu tacirlerine gözdağı verdi. Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, 2023 yılı faaliyetlerini içeren basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Polis Deniz evi Sosyal Tesislerinde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Emniyet Müdür Arıcı önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı toplantıda yaptığı konuşmada Çanakkale’de göreve başladığından bugüne kadar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kendilerine verdiği talimatı eksiksiz yerine getirmek için tüm güçleri ile çalıştıklarını ifade ederek “ İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya Bu görevi bize bildirirken bize 3 tane olmazsa olmaz isteklerini sıraladı. Bu toplantıyı yapmaktaki amacımız 1 yıl içerisinde Çanakkale il emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürlüklerinin yaptığı çalışma ve operasyonlar ile ilgili bir bilgilendirme yapmak. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya bize bir talimatı oldu. “Gittiğiniz illerde öncelikle hukukun üstünlüğü, kişi, hak ve özgürlüklerine saygılı ve tavizsiz ve amasız şekilde, şuç örgütleri ile, suçlu ile mücadele edeceksiniz. Şehirlerinizin Sokaklarında uyuşturucu satıcısı, şehirlerinizde organize suç örgütü ve çete istemiyorum” diye çok net bir talimat verdi. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya “Bu talimatı uygularken kişi hak ve hürriyetlerine saygılı olacaksınız ve Hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeyeceksiniz” dedi. Bizde İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın bize vermiş olduğu bu talimatlar ile göreve geldiğimiz günden beri arkadaşlarım ve ekiplerim ile birlikte amansız bir çalışma içine girdik. Bu günde basın mensupları aracılığı ile halkımıza hesap vermek için bu toplantıyı düzenledik. Bir bir yıl boyunca Çanakkale’de Çanakkale’ye, Çanakkaleli’ ye ne gibi hizmetler yaptık, neler ile mücadele ettik bunların hesabını vermek için buradayız. 33 Şube müdürlüğü, 3 büro, 2Polis merkez Amirliği ile Çanakkale’ ye hizmet ediyoruz. Toplam 11 İlçe’ de 1.781 Polisimiz ile değerli Çanakkale halkının yanındayız.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Arıcı’ dan dan Çanakkale Halkına Teşekkür

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Görev yaptığı iller arasında duyarlı ve sosyal hak ve hürriyetini bilen ve bunu muhafaza etmek adına Emniyet kuvvetleri ile işbirliği yapan çok az şehir gördüğünü belirterek “Çanakkale halkına şükranlarımı borç biliyorum. Neden diye soracak olursanız?  Benim ülkemizde gitmediğim il yok. Çanakkale halkı kadar duyarlı ve sosyal hak ve hürriyetini bilen ve bunu muhafaza etmek adına bizimle işbirliği yapan çok az şehir gördüm. Bu nedenle Çanakkale Halkına teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bugün başta Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ve diğer şube müdürü arkadaşlarım 1 yılın hesabını vereceğiz. İçişleri bakanımız Ali Yerlikaya’nın bize talimatı şuydu “eğer bir şehirde suçlular birilerine uyuşturucu madde satıyor ve içiyorsa ve vatandaş bunu biliyor ise polisin bu duru mu bilmemesini ben kabul etmiyorum “ dedi. Göreve geldiğimiz günden beri bunun mücadelesi içindeyiz. Çanakkale'de hiç bir uyuşturucu madde satışı yapılmayana kadar çalışma ve operasyonlarımız devam edecek. Bu mücadeleyi yaparken kesinlikle olmaz ve olmazımız ise kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlamadan ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden bu mücadeleyi gerçekleştiriyoruz.” dedi.  Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı’nın konuşmasının ardından Çanakkale emniyet Müdürlüğüne bağlı Şube müdürleri 1 yıllık çalışma ve operasyonlar konuşunda sunum yaptılar.

Ogün İnal