Geçmiş dönem kadın kolları başkanları, geçmiş dönem gençlik kolları başkanlarının yanı sıra parti yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya gelen Gider, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“Gelibolu’da Kapalı Pazar Yerinin Olmaması Garip ve Komik”

Gelibolu’nun turizm açısından zengin bir ilçe olmasına rağmen, mevcut CHP’li belediye yönetimi nedeniyle bir atılım yapılamadığını belirten Gider, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelibolu’da sırf Bayraklı Baba’yı ele alsanız, bir ilçenin turizmi için yeterlidir. Sırf mevlevihaneye sahip olması, bir ilçede turizm açısından yeterlidir. Hamzakoy da aynı şekilde. Piri Reis burada dünya haritası çiziyor. Osmanlı Donanması’nın burada konuşlu olması, tek başına yeterlidir. Henüz doğal güzelliklerine gelmedik bile. İnsanlar nasıl Eyüp Sultan’a gidiyorsa, Serhad Cami’nin hikayesinin düzgün bir şekilde anlatılmasıyla buraya da insanlar gelir. Ancak 2024 yılında bunları değil, 'Gelibolu’da kapalı pazar yeri var mı?' diye konuşuyoruz. Gümüşçay’da kapalı pazar yeri var. Toplam nüfusu 2 bin. Evreşe’de mükemmeli var. Geyikli’de, Ezine’de, Biga’da var. Gelibolu’da kapalı pazar yerinin olmaması garip ve komik.”

 

Gelibolu Belediyesi “Bize Doğalgaz Lazım Değil” diye Yazı Yazmışlar

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın ilçeye doğalgazın gelmemesi için çaba sarf ettiğini ifade eden Ayhan Gider, “Türkiye’nin herhangi bir yerinde, ‘Bize doğalgaz lazım değil.’ diyecek bir tane daha belediye başkanı bulamazsınız. Bülent Bey zamanında buraya doğalgaz getirmeye çalışıyor. Kaldı ki Gelibolu’ya doğalgaz getirebilmek, Lapseki’ye doğalgaz getirmek gibi bir şey değil. Çok daha zor ve teferruatlı. Gelibolu Belediyesi rapor yazmış, ‘Bize doğalgaz lazım değil.’ diye. 'Burada tüketim az, ekonomik olmaz.' diyor. Yahu sana ne? Sen AKSA’nın sahibi misin? Bu seni niye ilgilendiriyor? Bunun Türkiye’de örneğini bulun, ben iddia ediyorum; doğalgaz istemeyen bir tane daha belediye başkanı yok.” diye konuştu.

 

“Gelibolu’ da AK Parti Kazanamassa Yazık Olur”” 

AK Parti Milletvekili Gider, bu yerel seçimlerde AK Parti’nin Gelibolu’yu alamazsa, Gelibolu’ya yazık olacağını vurgulayarak, "Parti olarak hiç kazanamadık Gelibolu’yu, kimse bize neden alamadınız demez. Ama parti olarak Gelibolu’ya haksızlık etmiş oluruz. Gelibolu halkına karşı vebal almış oluruz. Çünkü biz seçim kazanamadığı zaman, halkı suçlayan bir gelenekten gelmiyoruz. Onlar ‘Makarnacı' der, ‘Göbeğini kaşıyan adam' der ama biz demeyiz. Biz kazanamadığımız zaman; ‘Demek ki kendimizi iyi anlatamadık.’ deriz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber Merkezi