Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik yılın ilk 4 gününde gerçekleştirilen operasyon ve denetimlere ilişkin verileri sosyal medya hesabından duyurdu.

 27 İlde Kalkan-7 Operasyonu

 Bakan Yerlikaya, söz konusu operasyonların, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde ve 57 yere gerçekleştirildiği belirtti.

“Mücadelemiz Aralıksız Biçimde Azim ve Kararlılıkla Sürdürülecektir”

 Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 2 bin 155 düzensiz göçmenin ve 80 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını vurguladı. Göçmen kaçakçılığı şüphesiyle yakalananlardan 6’sının tutuklandığı, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve diğerlerinin adli işlemlerinin devam ettiğini dile getiren Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonları düzenleyen Jandarmamızı, Polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın uzman personelini tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Haber Merkezi