50 Kuruluş Yıldönümünde Eski Başkanlar İle Bir Araya Geldiler

Yarım aşırı geride bırakan Biga Ticaret Borsası, hem Çanakkale hem de ülke ekonomisine değer katmaya devam ederken bir yandan da 100 yıl hedeflerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Basamakları emin adımlarla tırmanarak Biga’nın gelişmesini sağlayan Biga Ticaret ve Sanayi Odası, eski başkanlarını da ağırlayarak birlik mesajı verdi.  Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın ev sahipliğinde düzenlenen özel etkinlikte, Biga TSO'nun eski başkanları ve meclis başkanları bir araya geldi. Davetliler arasında Emin Başarır, Hüsamettin Güçlü, Davut Doğan, Abdullah Aydoğan Ünver, Şeref Akyıl, Vedat Engin, Tunçay Yaşar ve Hasan Pırnal gibi Biga TSO'nun geçmiş dönem liderleri yer aldı. Eski başkanlar, önceki hizmet dönemlerinde Biga TSO'nun gelişimine katkı sağlamış isimler olarak, Başkan Doğan ve Başkan Akyıl'ın daveti üzerine odanın mevcut hali hakkında bilgi almak üzere oda binasını gezdiler. Oda binası turunun ardından, eski başkanlar ve meclis başkanları, meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantı, samimi bir sohbet havasında geçti ve Biga için gelecekte planlanan projeler ve fikirler masaya yatırıldı. Eski başkanlar, deneyim ve birikimleriyle katkıda bulunarak, Biga'nın ekonomik ve ticari potansiyelini daha da güçlendirmek adına önemli önerilerde bulundular.

“Hep Birlikte El Ele Türkiye’nin 2. Yüzyılına Yürüyeceğiz”

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Başkan Şadan Doğan, "Bugün burada, Biga TSO'nun 50 yıllık birikimi ve geçmişteki liderlerimizin emekleri için bir araya geldik. Geçmişteki başkanlarımızın katkılarıyla büyüyen bir odadayız ve bu mirası daha da ileri taşımak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Doğan, konuşmasında şunları söyledi. "Odamızın 50'inci kutluyoruz. Hepinizin çok değerli katkıları var. Odamızın bugünlere gelmesinde büyük emekleriniz var. O yüzden hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak sizlerden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. Bigamız için çok önemli yatırımların gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Odamızın yüzüncü yılına doğru giderken, odamızın kurumsallaşması için çalışıyoruz. Aynı zamanda Biga’mızın ve ülkemizin ikinci yüzyılının başlarındayız. Biga’mızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmek istiyoruz. Bizim için bir diğer önemli konu daha var. Bugün sizlerin burada olmasının da bir başka önemi var. Biga'da konu Biga olduğunda hepimiz aynı masaya oturuyor, hep birlikte Biga için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bozlar'da Yat İhtisas Serbest Bölgesi yatırımı olacak. Biga'nın kaderini değiştirecek, Biga'ya nitelikli ve parasal sorunu olmayan yatırımcıları çekecek çok büyük bir yatırım olacak. Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Güzel Sanatlar Lisesi, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, 3'üncü Sanayi Sitesi, OSB genişleme bölgesi, Sera OSB gibi büyük yatırımların gelebilmesi için çok mücadele ediyoruz. Eğitim en öncelikli konularımızdan biri. Eğitim anlamında Bigamızın yıkılan tüm okullarının ihalesi yapıldı. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişecek. Bunun dışında bir kapalı spor salonu, bir özel eğitim ana okulu ve bir ilkokul daha kazandırılacak. Biga'da en büyük sorunlarımızdan biri kalifiye eleman. Bunun için üniversitemizle ve milli eğitimle protokoller yapıyoruz. Hatta TOBB Başkanımıza da ara eleman sorununun çözümü ile ilgili projemizi anlattım. Onlar da ilham alarak Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptılar. Oda binamızda bir lokal çalışması planlıyoruz. Odamız bölgemiz açısından çok önemli bir etki gücüne sahip. Bunda hepinizin katkıları büyük. Bu güzel görüntü Biga'da birlik ve beraberlik içinde hareket edebilme kabiliyetimizi gösteriyor ve Ankara'da bizi çok güçlü kılıyor.” dedi.

Eski başkanlar da duygusal anlar yaşayarak, Biga TSO'nun bugünkü başarısında kendilerine düşen rolü hatırladılar. Kutlamalar, eski başkanlar ve mevcut yönetimin bir araya gelmesiyle anlamını daha da artırdı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası, gelecek yıllarda da aynı kararlılıkla bölgesine ve ülkesine hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayarak, 50 yıl boyunca sağlam temeller üzerine inşa edilen bir geçmişin gururunu yaşamaya devam ediyor.

Murat Çağlayan