Operasyon sonuçlarına göre; 10 organizatör tutuklandı. 3 şüpheli Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 3 şüpheli savcılık kararı ile serbest bırakıldı. 1 şüpheli hâlâ aranıyor.

Operasyonlar kapsamında ele geçirilen materyaller ise dikkat çekici: 14 araç, 37 can yeleği, 33 şambrel, 8 el hava pompası, 9 can simidi, 83.600 TL, 110 Amerikan Doları, 20 Euro Bu materyaller, suçtan elde edilen gelir kapsamında el konuldu. Öte yandan, ülkemizden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmeye çalışan 214 Afganistan uyruklu şahsa adli işlem yapıldı. Toplamda 250 yabancı uyruklu şahıs ise Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Göçmen kaçakçılığına yardım eden şahısların da gözaltına alındığı operasyonlarda; 3 şahıs yakalandı. 2 şahıs tutuklandı. 1 şahıs savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Yakalanan şahıslar arasında, Türk Vatandaşı veya Yabancının Yurtdışına Çıkmasına İmkan Sağlamak suçundan arama kararı bulunanlar da yer alıyor. Bu başarılı operasyonlar, ülkemizin hudut güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturan göçmen kaçakçılığına karşı atılan etkili adımların bir göstergesi olarak değerlendirilmekte. İlimiz güvenlik güçleri, sınırlarımızı ihlal etmeye çalışan organize suç örgütleriyle kararlılıkla mücadele ederek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdi.

Haber Merkezi