Aday adaylığı dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun’a teslim eden Mutluay partililere hitaben yaptığı konuşmada “Siz Varsanız Biz De Varız, Sizinle Varız” dedi. Mutluay, Çanakkale Belediye Başkan adayını Çanakkale’nin 7 mahallesinde bulunan 4.500 CHP üyesinin belirlemesi gerektiğinin altını çizdi. 

“Kentin Vizyonunu Korumak Borcumuz”

Cumhuriyet Halk Partisinde aday adaylığı başvuru süresinin son gününde Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay Çanakkale belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Mutluay Çanakkale Belediye Başkan aday adaylığını açıklayacağı CHP Merkez ilçe Binası toplantı salonuna Eşi Mine Mutluay ile birlikte geldi. Mutluay’ın Aday adaylığı açıklamasına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan ve partililer katıldı. Mutlu ay Çanakkale belediye Başkanlığı aday adayı dosyasını CHP Merkez İlkçe Başkanı İbrahim Can Ergun’a teslim etmeden önce yaptığı konuşmada pençe kilit operasyonunda hayatını kaybeden Mehmetçiklere Allahtan rahmet, önceki gün olumsuz hava koşullarında yıldırım düşmesi sonucunda Nara Burnu’ nda görev yapan ve yaralanan askerlere acil şifalar dileyerek başladı. Mutluay konuşmasında hayatını kaybeden Profesör Doktor Osman Demircan’ a da Allahtan rahmet diledi. Çanakkale’nin barışın ve özgürlüklerin kenti olduğunu hatırlatan Mutlu ay konuşmasında  şu ifadelere yer verdi.  “1968 yılından beri sosyal demokrat bir yöneticilik anlayışı ile sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini uygulayan bir kenteyiz Çanakkale Barışın ve özgürlüklerin kenti oldu. Bu kentin sokaklarında, caddelerinde, parklarında, kordonlarında, sevdiklerimizle, eşlerimizle, çocuklarımızla, özgürce el ele gezebiliyorsak, tüm farklılıklarımıza rağmen birbirimize tebessümle bakabiliyorsak öncelikle bu sosyal demokrat belediyeciliğe ve bu anlayışa borçluyuz. İşte bu anlayışı bu kente hakim kılan, bu ruhu bu kente kazandıran rahmetli Reşat Tabak Belediye Başkanımıza ve sonraki dönemlerde görev alan İsmail Közay Başkan'ımıza ve yirmi bir yıldır bu görevi başarıyla sürdüren ve bu kenti yaşanabilir kentler sıralamasında en üst noktaya taşıyan Ülgür Gökhan Başkanımıza şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum. Görüldüğü gibi çıta çok yüksek. Belediye başkanımız kim olursa olsun büyük bir sorumluluk aldı. Kentin bu değerini, bu ruhunu bir sonraki döneme taşımak zorunda. Geliştirerek, taşımak zorunda. Kentin bu kimliğine sakin şehir kimliğini de ekleyerek de koruyarak taşımak zorunda. İçinde bulunduğumuz coğrafi bölge hepimizin bildiği gibi sadece ülkenin değil, dünyanın en özel bölgelerinden biri. Boğazıyla, Saros Körfezi'yle, Gelibolu, Yarımadası'yla, Kaz Dağları Biga Yarımadası'yla yalnızca doğal güzellikleriyle değil, kültürel olarak da çok ciddi bir miras. İşte biz de buradan yola çıkarak Çanakkale Belediyesi olarak biz vizyon tanımlamıştık. Tarım kenti, turizm kenti, kültür ve sanat kenti ve eğitim kenti. İşte bu vizyona sakin şehir kimliğini de ekleyerek bir sonraki dönemde bu özelliklerini korumak hepimizin borcudur. Bununla ilgili olarak bugüne değin. Gerek sivil gerek kurumsal mücadeleyi yürüten bu kente Bu değeri kazandıran herkese de ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Mutluay ardından Çanakkale Belediyesi başkan aday adaylığı dosyasını CHP Merkez ilçe Başkanı İbrahim Can Ergun’a teslim etti.

Vefa’nın ve Güvenin Bir Değerinin Kalmadığı Günlerdeyiz

Çanakkale Belediye başkan aday adaylığı Dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun’a teslim eden İrfan Mutluay ardından CHP İl Binası Önünde Bekleyen Partililere hitap etti. Mutluay burada da yaptığı konuşmada şunları söyledi. Bu ülkede maalesef vefanın da güveninde bir değeri kalmamaya başladı. Öncelikle bu değeri taşıyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu kentin yönetimine aday olanları bu halkın güvenmesi gerekir. En azından çita buradayken bu kadar yüksekken güvenilir bir ele bu kertin yöneticiliğinin teslim edilmesi gerekir. Kamu kaynaklarını halkı için kullanan, kent rantını halkı için kullanan bir belediye başkanı ancak bu anlayışın devamı olabilir. Onun için, onun için ilk önce beni tanımayanlar açısından biraz kendimden söz etmek isterim. Otuz yılı aşkın bir süre kamu görevlisi olarak çalıştırdım. Mühendisim, ziraat mühendisiyim. Bu köyün tüm ilçelerinde bebeğe yetmiş altı köyün her noktasında ayak basmadık yer bırakmadım. Tarımsal altyapı sulama, tarla içi geliştirme hizmetleri, toplulaştırma ve kırsal kalkınma projelerini yürüttüm. Ve sonrasında hepinizin de bildiği gibi 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi oldum. Ve başkanımız tarafından da belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildim. Şunun için söylüyorum. Kamuyu biliyorum, Devleti tanıyorum, Bürokrasiyi biliyorum ve beş yıla yakın bir süredir de belediyeciliği öğrendim ve yerel yönetimi tanıdım ve biliyorum. Ama sadece kamu görevlisi olarak çalışmadım. Ne yaptım? Bir yurttaş olarak bu kente yaşadığım coğrafyaya ve mesleğime özlük haklarımı duyduğum sorumluluk gereği doksanlı yılların başından itibaren kamu emekçilerinin özlük sorunları ve sendikal haklarıyla ilgili aktif görev aldım. Bu saflarda yerimi aldım. Ve sendika yöneticiliği yaptım. Devam ettim. Buna paralel meslek örgütü mola ziraat mühendisleri odasında uzun yıllar yöneticilik yaptım, sorumluluk aldım. Bunun dışında biraz önce de ifade ettiğim gibi Kaz Dağları ve Biga Yarımadası'nın altın tekellerine, termik santrallere, tarım topraklarının amaç dışı kullanılmasına karşı çıkmak üzere bir araya gelen çevre platformunun uzun yıllar yürütme kurulu üyeliğini yaptım. Odanın hatta hukukçu olmama rağmen dava vekilliğini yaptım. Bunu niye söylüyorum? Kendime Güveniyorum. Sivil alanda da varım, bürokraside de varım, yerel yönetimde de var olacağım. Sizlerin güvenliğiyle.” dedi.

Siz Varsanız Biz De Varız, Sizinle Varız

Mutluay, konuşmasının devamında Çanakkale Belediye’sinin vizyonunu anlattı ve projeleri konusunda bilgiler vererek şunları söyledi. “Çanakkale ormanları, su kaynakları, doğal güzellikleri, arkeolojik alanlarıyla birlikte çeşitli uygarlıklara merkez olmuş. Ev sahipliği yapmış bir bölge. Yalnızca ülkenin değil, dünyanın en özel bölgelerinden biri. Ve bizler de Çanakkale Belediyesi olarak buradan yola çıkarak bir vizyon tanımı yaptık. Nedir Bu vizyon, birincisi tarım. Burası en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri. Yüz on beş çeşit kültür bitkisinin tarımı yapılıyor. İkincisi turizm. Üç yüzün üzerinde arkeolojik alan, sit alanı var. Çeşitli uygarlıklara ait. Yani bir dünya almayacaksınız. Bunun yanında bir kültür kenti. Ve bu kültür kenti umarım inşallah önümüzdeki dönem sanatın baş olacak. Sanatın başkenti olacak. Diğeri ise eğitim. Burası çok önemli bir üniversite kenti. 55. bin üniversite öğrencisi var. Ve bunun 38 bini şu anda merkezde yaşıyor. Yani aramızdaki her dört kişiden biri üniversite öğrencisi. Üniversitenin belediyeyle ve diğer kurumlarla olan ilişkilerini güçlendirmesi gerek dijital gerekse akıllı şehir uygulamalarında kent yaşamına olumlu katkılar yapması için her türlü iş açık olacağımın buradan sözünü veriyorum. Bu dönem son 4-5 yılda Çanakkale Belediyesi içinde tarımla ilgili çok önemli işler yaptık. Belki biliniyor, belki bilinmiyor. Sütü mayaladık arkadaşlar. Sütü mayaladık. Önümüzdeki dönem en güzel yoğurdu sizlere ikram edeceğiz. Dijital tarım projesiyle üretimi uçuruyoruz projesiyle. Atalık çeşitlerle ilgili yaptığımız çalışmalarda dar gelirli arazisi olmayan üreticiye yaptığımız pide destekleriyle, ücretsiz toprak analiziyle, ücretsiz, zeytinyağı analiziyle, orman yangınından zarar gören bal ürünü üreticilerine verdiğimiz desteklerle kırsalla kenti birleştiren köprü olacak Altyapısını hazırladık. Önümüzdeki dönemle birlikte üreticiyle, tüketiciyi buluşturacak önemli işlere imza atacağımızın buradan sözünü veriyorum. Bravo başkan turizm, Çanakkale en önemli turizm alternatiflerinden biri olmak zorundayız. Artık küresel ısınmayla birlikte insanlar daha serin iklimleri tercih etmeye başladılar. Yani bir ölçüde güneyin, güneyin özelliği kalmayacak. Burası bir sonraki dönem fuarların ve kongrelerin de merkezi olmak zorunda. Turizm gelirlerini ve istihdamı arttırmak için fuar ve kongre merkezleri merkezi olması yönünde tüm çalışmaların içinde olacağımın ve arkadaşlarımla birlikte olacağımızın buradan sözünü veriyorum. Şimdi burada sizden bir söz isteyeceğim. Biraz önce tüm zenginliklerimizi saydım. Yıllardır süren bir mücadeleden bahsettim. Madencilikten, termik santrallerden imar rantına göz diken gözlerden söz ettim. Bunları korumak için benimle ve arkadaşlarımla birlikte mücadele etmeye var mısınız? Var mısınız? Siz varsanız biz de varız, sizinle varız.

Kamu Kaynaklarını Çanakkale’nin Hizmetine Sunacağız

Mutluay, konuşmasında kamunun kaynaklarını halkın ve Çanakkale’nin hizmetine sunacaklarını da ifade ederek şunları söyledi. Yönetim anlayışımız ne olacak? Bu kentin sosyal demokrat anlayışın çizdiği bir yol var. Katılımcılık, halkçılık ve kamuculuk. Aynı anlayışı geliştirerek devam edeceğimizin buradan sözünü veriyorum. Halkçıyız, kamucuyuz ve katılımcıyız. Bugüne kadar olduğu gibi kent rantının küçük ve mutlu azınlıkla paylaşmayacağız. Kamucu anlayışta kent rantı halkın olacak. Kent yönetiminde tüm projelerde aldığımız kararlar kararlarda en ücra köşedeki, en kenardaki sokaktaki apartman yöneticisiyle site görevlisiyle, mahalle bakkalıyla, sivil toplum örgütleriyle, meslek örgütleriyle, kent konseyiyle, muhtarlarımızla her projeyi birlikte hazırlayacağız. Onların onayıyla proje önceliklerimizi belirleyeceğiz. Ve ondan sonra kamu kaynaklarını kullanarak halkın Çanakkale'nin hizmetine sunacağız. Ekonomik  krizlerini hepimiz yaşadık. Ancak bu kriz inanın çok derin. Gerek kent yoksulluğu giderek artıyor. İhtiyaç sahibi aile ve bireylerin sayısı her geçen gün artıyor. Kent yoksulluğuyla mücadele etmek için belediyenin tüm olanaklarını kullanacağız. Sosyal destek ayıracağımız bütçe oransal olarak sürekli artacak. Bunun da buradan sözünü ve güvenini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir diğer sözüm de emekçilere. Bugüne değil krizin faturasını hep emekçiler ödedi. Esnaf ödedi, üretici ödedi. Dolayısıyla halk ödedi. Bundan sonra bunu bu krizlerin faturasını ödememek adına üzerimize düşen tüm görevleri yapacağız. Belediye emekçilerine de sesleniyorum. Bütçe olanaklarımızı kullanarak alın terlerinin emeklerinin hakkını sonuna kadar vermek için her türlü olanağı kullanacağımızın sözünü veriyorum.

Artık Mavi Beyaz Yok, CHP’nin Kırmızısı Var

Cumhuriyet Hal partisinde. İl, ilçe kongrelerini,  kadın ve gençlik kolları yönetimlerini belirlediklerini son olarakta büyük kurultayı gerçekleştirdiklerini, CHP’nin yeni Genel başkanı, merkez yürütme kurulumuzu, parti meclisimizi seçtiklerini ifade eden Mutluay. “Yoksulluğa, Bozuk düzene karşı tek bir yumruk olmak zorundayız. Artık mavi, beyaz yok. Tek renk var, kırmızı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızısı var.” dedi Mutluay konuşmasında şu cümlelere yer verdi. “Sizden özel ricam Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi için her bir yöneticisi için her bir aday adayı için lütfen eleştirilerde bulunmayın. Sosyal medya ya da diğer kanallarda. Bizim birbirimizi eleştireceğimiz nokta danışma kurullarıdır. Kapalı toplantılardır. Burada sonuna kadar birbirimizi en sert şekilde eleştirebiliriz. Ama burada yıprattığımız oran, olan sen, ben değil bir kurumsal kimliktir. Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi ikinci yüzyılda da bu ülkeyi yeniden ayakları üzerinde kaldıracak ve gereken kalkınma hamleleri de yaparak mutlu bir Türkiye’yi yaratacaktır.”

Seçim Sandığını 4.500 Üyemizin Önüne Koyalım

Mutluay konuşmasının sonunda partililerin ellerindeki üzerinde “ Önseçim “ Yazan pankartları da değerlendirerek “4.500 üyemizin önüne sandığı koyalım” dedi. Mutluay konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi. “Partimiz bir kurultay yaptı. Ve iki genel başkan adayımız şu andaki yani mevcut genel başkanımız ve bir önceki genel başkanımız da partiyi demokratikleştirme sözü verdi. Evet değişim demokratikleşerek olmalı. Bunun sonuna kadar savunucusuyum. Hangi noktada, hangi yerde, hangi il ve ilçede ya da merkezde eğer demokrasi  yoksa biz evimizin önünü süpüremiyorsak, bu ülkeye de demokrasiyi vadedemeyiz. O Onun için şu ana kadar Çanakkale il belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan benim dışımdaki üç aday içinde ön seçim yapalım. Partimizin Çanakkale merkezde 4.500 üyesi var. Yedi mahallede 4.500 üyesi olan partimizin önünde sandık koyalım. Üyemizin iradesi neyse sonuna kadar saygı gösterelim dedim. Ve üç aday adayı olarak biz ııı bu talebimizi ileten dilekçemizi Sayın İlçe Başkanımıza teslim ettik. Ve genel merkezimize gönderilmek üzere teslim ettik. Bu talebimizi de ısrarcıyız. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi kendi yöneticisini seçecek. Kendi adayını seçecek iradeye sahip olmalıdır. Buradan tekrarlıyorum.” dedi.

Ogün İnal