Her yıl düzenli olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Avian İnfluenza (Kuş Gribi) serosurveyi kontrolleri, bu yıl da Biga İlçesi'nde etkin bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda, kuş gribini önlemek amacıyla yapılan araştırmaların bir parçası olarak, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Sazoba Köyü'nde kanatlı hayvanlardan kan alımı gerçekleştirdi.

 Önleyici Tedbirler Kapsamında Tahliller Yapılacak

 Tarım ve Orman Bakanlığı'nın her yıl düzenli olarak yaptığı Avian İnfluenza kontrolleri, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görevli Veteriner Hekim personelleri tarafından Sazoba köyünde gerçekleştirildi. Kan alımı işlemi, ilçedeki kuş gribi salgınına karşı alınan önlemler kapsamında gerçekleştirildi. Elde edilen kan örnekleri üzerinde yapılacak tahlillerle, bölgedeki kuş popülasyonundaki olası bir kuş gribi salgını önlenmeye çalışılacak.

 Toplum Sağlığı İçin Alınan Önlemler Gözetim Altında

 Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, toplum sağlığını korumak ve kanatlı hayvanlarda görülen hastalıkları kontrol altında tutmak adına aktif bir rol üstleniyor. Yapılan bu tür kontrollerle, olası bir salgın durumunda hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlanarak toplum sağlığına önemli bir katkıda bulunuluyor.

 

Haber Merkezi