2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımı, elemelerdeki son maçı öncesinde bugün Almanya ile özel maçta karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Berlin'de oynanacak. 

Almanya - Türkiye maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Saat 22.45'te başlayacak karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonundan hakem Bartosz Frankowski yönetecek.

Almanya - Türkiye muhtemel 11'ler...

Almanya: Kevin Trapp, Henrichs, Hummels, Rüdiger, Raum, Kimmich, İlkay, Sane, Müller, Wirtz, Füllkrug

Türkiye: Altay, Zeki, Samet, Çağlar, Rıdvan, Berat, Emre Akbaba, Barış, İrfan Can, Yusuf Sarı, Bertuğ

Almanya ile 22. maçımız

Türkiye, bugüne kadar Almanya ile 13’ü resmi, 8’i özel olmak üzere toplam 21 kez karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar 3 kez sahadan galip ayrılırken, 14 kez de mağlup oldu. 4 maç da berabere sona erdi. Milliler, 2023 yılında 7’si resmi, 1’i de özel karşılaşmada 5 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Nagelsmann'ın ilk maçı

Almanya Milli Takım tarihinin kovulan ilk teknik direktörü olan Hansi Flick’in yerine göreve getirilen Julian Nagelsmann, ilk iç saha maçını bu akşam Türkiye’ye karşı oynayacak. Nagelsmann’lı Panzerler, daha önceki iki sınavında ABD’yi 3-1 yendi ve Meksika ile 2-2 berabere kaldı

Almanya ve Galler kadromuz

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, aday kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Ertaç Özbir (Yukatel Adanademirspor), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Kaan Ayhan (Galatasaray), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

Orta saha:Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Genoa), Emre Akbaba (Yukatel Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Cengiz Ünder (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Yıldız (Juventus), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Yusuf Yazıcı (Lille)