Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda konuştu. Güler, terörle mücadele ve Yunanistan’la ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 39 bin 211, bu yılın başından itibaren ise bin 868 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Güler, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden 23 bin 971 şahıs ihraç edilmiştir. Hain örgütle mücadelemiz, iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek tavizsiz bir şekilde ve kararlılıkla devam edecektir.” diye ekledi.

Bakan Güler, Yunanistan ile yapılan toplantıya ilişkin “Görüşmelerimizde ağırlıklı olarak Ege’de gerginliğin azaltılması, diyalog kanallarının açık tutularak sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözümü konuları ön plana çıkmıştır.” açıklamasını yaptı.

KARABAĞ ZAFERİ


“Bugün, Karabağ’ın tamamında şanlı Azerbaycan bayrağının dalgalanmasından büyük bir memnuniyet duyuruyoruz. Artık, Azerbaycan ve Ermenistan arasında, kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik yeni bir fırsat kapısı daha açılmıştır.” diyen Bakan Güler, sözlerini “Ermenistan’ın bunun bilincinde olarak davranmasını umut ediyoruz. Sonuç olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da “İki Devlet, Tek Millet” anlayışıyla can Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle sürdürdü.

“GAZZE’DE SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR”


İsrail’in Gazze’de Filistinlilere uyguladığı soykırım hakkında da konuşan Bakan Güler şu ifadelere yer verdi;
Uluslararası hukukun ihlal edilmesi; hastane, okul, kutsal mekan ve mülteci kaplarına yapılan saldırılar savaş suçudur.