Google, yapay zeka alanındaki stratejik yatırımlarına bir yenisini eklemek üzere, Character.AI isimli yapay zeka girişimiyle yatırım görüşmelerini hızlandırdı.

İki güvenilir kaynağın Reuters’e sağladığı bilgilere göre, Alphabet’in önde gelen şirketlerinden Google’ın, hızla büyüyen yapay zeka sohbet robotu girişimi için sermaye arayışında olduğu ve bu amaçla Character.AI şirketine yatırım yapma konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Üçüncü bir kaynağa göre, söz konusu yatırım, dönüştürülebilir tahvil şeklinde yapılandırılabilir ve mevcut işbirliğini derinleştirerek Character.AI’nin Google ile olan ortaklığını güçlendirebilir.

Character.AI, eski Google çalışanları Noam Shazeer ve Daniel De Freitas tarafından kurulmuş olup, insanların kendi yapay zeka asistanlarını oluşturmalarına ve ünlülerin sanal versiyonlarıyla etkileşimde bulunmalarına olanak tanıyan bir platform sunmaktadır.

Platform ücretsiz kullanılabilmekle birlikte, kullanıcılar, sanal sıraları atlamak ve özel sohbet robotlarına erişmek istediklerinde aylık 9,99 ABD doları abonelik ücreti ödeyerek avantajlı bir modelden yararlanabilmektedirler.