Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri, "Rüzgârın Demir Atlıları Cumhuriyete Nefes Oluyor" sloganıyla gerçekleştirecekleri özel bir etkinliği duyurdu. 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’ da Asmatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi (Radar Mevkii) civarında gerçekleşecek olan fidan dikimi etkinliği, doğa sevgisi ve Cumhuriyetin 100. yılını kutlama amacını bir araya getiriyor. Çanakkale Bisiklet Platformu, doğanın insanların en değerli hazinelerinden biri olduğunu ve son yıllarda küresel ısınma, iklim değişikliği gibi tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Ormanlarımız yangınlar ve tahribatlarla mücadele ederken, doğanın dengesini koruma sorumluluğunun herkesi ilgilendirdiğine dikkat çekiyorlar. Bu bilinçle hareket eden bisiklet severler, Cumhuriyetin 100. Yılı adına doğayı koruma çabalarını daha da artırmaya karar vermiş durumda. Çanakkale Bisiklet Platformu'nun yaptığı açıklamada, 7 yıldır yüzlerce tur ve binlerce kilometre yol kat ederek doğayı keşfettiklerini ve bu süreçte birçok katılımcıyla bir araya geldiklerini ifade ediyorlar. Doğanın sunduğu güzellikleri yaşamak, ona olan sevgiyi paylaşmak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguluyorlar.

"Fidanlar Geleceğimizin Teminatıdır"

Fidan dikimi etkinliği, doğanın nefes almasına katkıda bulunmanın ve geleceğin teminatı olan fidanları toprakla buluşturmanın bir yolu olarak görülüyor. Her bir fidanın büyümesi, daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir yaşam demek olduğu bilinciyle, bisiklet severler fidan dikimine katılmaya davet ediliyorlar. Bu etkinlik, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma arzusunun bir ifadesi olarak ön plana çıkıyor. Etkinlik, 11 Kasım Cumartesi günü Asmatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi (Radar Mevkii) mevkiinde gerçekleştirilecek. Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri, burada Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyonunda fidan dikimine katılacaklar. Katılımcılardan, doğayı korumak ve geleceğe nefes olmak için bu anlamlı etkinliğe destek vermeleri bekleniyor. Unutmayalım ki, fidanlar geleceğimizin teminatıdır ve her bir fidanın toprakla buluşması, doğanın güzelliğini ve zenginliğini koruma yolunda atılan önemli bir adımdır. Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri, gelecek nesillere minnettar bir miras bırakmak için tüm doğaseverleri bu etkinliğe davet ediyor. Çanakkale Bisiklet platformundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “7 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Doğanın bize sunduğu en değerli hazine, yaşam kaynağımızdır. Ancak son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi tehditlerle karşı karşıya kalmış, doğanın dengesi bozulmuş, ormanlarımız yangınlarla ve tahribatlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunlarla yüzleşmek ve çözüm bulmak, hepimizin sorumluluğundadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı adına doğamızı korumaya yönelik sarf ettiğimiz çaba, yeşil vatana, Cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımızın birer göstergesi niteliğinde olacaktır. İşte bu nedenle, Çanakkale Bisiklet Platformu olarak “Rüzgârın Demir Atlıları Cumhuriyete Nefes Oluyor” sloganımız ile 11 Kasım 2023 tarihinde Radar Mevkii’nde yer alan Asmatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi civarında belirlenen alana Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda nefes olmaya, fidan dikmeye gidiyoruz. Unutmayalım ki, fidanlar geleceğimizin teminatıdır. Her bir fidanın büyümesi, daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir yaşam demektir. Gelecek nesillerin size minnettar kalacağı bir miras bırakmak için fidan dikimi etkinliğine katılmaya hazır mısınız?”

 

Rüzgârın Demir Atlıları Fidan Dikimi Etkinliği İle Cumhuriyete Nefes Oluyor |

Çanakkale’de kurulduğu günden bugüne kadar Çanakkaleli bisiklet severlerin buluştuğu yer olan Çanakkale bisiklet platformu etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. “Rüzgârın Demir Atlıları Cumhuriyete Nefes Oluyor” sloganı ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte Çanakkale Bisiklet platformunu üyeleri fidan dikecek. 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Fidan dikimi etkinliği Asmatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi (Radar Mevkii) mevkiinde gerçekleştirilecek. Çanakkale Bisiklet platformundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “7 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Doğanın bize sunduğu en değerli hazine, yaşam kaynağımızdır. Ancak son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi tehditlerle karşı karşıya kalmış, doğanın dengesi bozulmuş, ormanlarımız yangınlarla ve tahribatlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunlarla yüzleşmek ve çözüm bulmak, hepimizin sorumluluğundadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı adına doğamızı korumaya yönelik sarf ettiğimiz çaba, yeşil vatana, Cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımızın birer göstergesi niteliğinde olacaktır. İşte bu nedenle, Çanakkale Bisiklet Platformu olarak “Rüzgârın Demir Atlıları Cumhuriyete Nefes Oluyor” sloganımız ile 11 Kasım 2023 tarihinde Radar Mevkii’nde yer alan Asmatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi civarında belirlenen alana Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda nefes olmaya, fidan dikmeye gidiyoruz. Unutmayalım ki, fidanlar geleceğimizin teminatıdır. Her bir fidanın büyümesi, daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir yaşam demektir. Gelecek nesillerin size minnettar kalacağı bir miras bırakmak için fidan dikimi etkinliğine katılmaya hazır mısınız?”

Ogün İnal