Çanakkale’de 29 Ekim cumhuriyet Bayramının kutlama alanı Kordon boyu oldu. Kordonda gerçekleştirilen 100. Yıl kutlama törenine Çanakkaleliler 7’den 77’ ye Cumhuriyetin 100. Yılını coşku ile kutladı. Akşam 18 Mart Stadyumunun önünden başlayan fener alayında ise 60 binden fazla Çanakkaleli katılarak 2023 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını taşıdı. Çanakkaleliler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100 yılı nedeni ile Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası önünde gerçekleştirilen konser ve etkinliklerine katılarak cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümü coşkusunu yaşadılar. 

100 yılın ilk töreni kordonda gerçekleştirildi

Çanakkale’de Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları İlk olarak kordon boyunda yapılan resmi tören ile başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünde Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen program ve etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Cumhuriyetimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Vali İlhami Aktaş tarafından Valilik Makamında tebrikleri kabul etti. Valilik Makamında gerçekleştirilen tebrik Kabul töreninin ardından  Vali Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz ve Garnizon Komutanı  Tuğamiral Mustafa  Biçen   ile beraber Kordon boyunda hazırlanan tören alanına yürüdü. Vali Aktaş Gökhan ve Biçen tören alanında Vatandaşların askeri erkanın, Mehmetçiklerin,  il protokolünün ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Tören Vali İlhami Aktaş’ ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam eden törende Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Çürükova “Cumhuriyet” isimli şiiri, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Kaan Göçen “Yüzyıldır Parlayan Güneş” isimli şiiri okudu. Okunan şiirlerin sonrasında İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Bölük Komutanlığının gösteresi izlendi. Çanakkale Mehteran Derneğinin gösterisinin ardından vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşkuyla kutladığı Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü töreni resmi geçitle son buldu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü töreni Kordon boyunca ilgili kurum ve kuruluşların yaptığı etkinliklerle devam etti.

"19:23’den 20:23’e Yürüyoruz" Etkinliğinde Cumhuriyet Çoşkusu Yaşandı

Cumhuriyet’imizin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz koordinasyonunda, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılına özel olarak hazırlanan 2023 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı eşliğinde “19:23’den 20:23’e YÜRÜYORUZ" Fener Alayı düzenlendi. Fener Alayına; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan protokol üyeleri ile 60 bin civarında Çanakkaleli katıldı. 18 Mart Stadyumu önünden 19:23’te başlayan Atatürk Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi ve Demircioğlu Caddesi boyunca devam eden Fener Alayı Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı bandosu tarafından çalınan marşlar eşliğinde 18 Mart Stadyumu önünde son buldu. Fener Alayı programı 18 Mart Stadyumunda İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Çanakkale Belediye Binası Önünde Doğukan Manço Fırtınası Esti

Çanakkale Belediyesinin Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yeşil Yerel yönetim binası önünde Cumhuriyet kutlamarı gerçekleşti. Kutlamada Cumhuriyetin 100. Yılına özel Vals, Tango ve Zeybek gösterilerinin yanı sıra Doğukan Manço'nun muhteşem performansı Çanakkalelileri çoşturdu. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcımız İrfan Mutluay, 100. yıla özel tasarlanan kentimizin sembolik objesi ile Manço’ya teşekkür etti. Cumhuriyetin 100. Yılı nedeni ile gerçekleştirilen etkinlikte Çanakkaleliler Cumhuriyet çoşkusunu yaşadı.

Ogün İnal