WhatsApp, aylık 1 milyardan fazla kullanıcısıyla en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olma unvanını koruyor. Zaman içerişinde bazı telefon modellerinden desteğini çeken WhatsApp, eski telefonlarda çalışmamaya başlıyor. Meta, 24 Ekim’den itibaren WhatsApp’ın hangi modellerde çalışmayacağını açıkladı.
Sevilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp bazı modellerden desteğini çekiyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, zaman içerisinde yayınladığı güncellemelerle uygulamayı daha üst sürümlerine yükseltiyor. Meta çatısı altında faaliyetlerini sürdüren WhatsApp, 24 Ekim tarihinden itibaren açıklanan telefon modellerinde çalışmayacak.

İşte o modeller

24 Ekim’den itibaren WhatsApp’ın desteğini keseceği telefon modelleri belli oldu. Buna göre WhatsApp, Android 5.0 ve Google mobil işletim daha sisteminin eski sürümlerinde kullanılamayacak. Hangi marka olursa olsun halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran bütün Android cihazları etkileyecek. Google Nexus 7, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve HTC One gibi cihazların artık Whatsapp desteği verilmeyecek.

Bu değişiklik markadan bağımsız olarak, halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran tüm Android cihazları etkileyecek. Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 gibi bir dönemin popüler amiral gemisi cihazları, resmi Android 6 Marshmallow güncellemesini aldıklarından, bu WhatsApp güncellemesinden etkilenmeyecek.