İstanbul Offroad Spor Kulübü (İSOFF) tarafından organize edilen yarış, Türkiye'nin off-road dalındaki ilk FIA onaylı organizasyonu olarak öne çıkıyor.

 Baja Troia Türkiye  seremonik start ile resmî olarak başladı.

Yarışa katılacak araçlar Truva Atı'nın önünden seremonik start verdi. Çanakkalelilerin büyük ilgisini çeken yarış, Türkiye’nin tek uluslararası yarışı olma özelliği taşıyor!

 

İSOFF Başkanı Kubilay Tüfekçi, start sonrası yaptığı açıklamada, 2017'de başlayan bu yolculuğun altıncı yarışla devam ettiğini ifade etti.

 

Baja Troia'nın Doğu Avrupa serisine başladığını, ancak sonrasında Avrupa Cross-Country yarışının son ayağı olma başarısını elde ettiklerini vurgulayan Tüfekçi, "Çanakkale'nin bu başarıya büyük katkısı oldu. Yerel yetkililere teşekkür ediyoruz, bu yarışın gelişimine büyük destek verdiler. Biz İstanbul Offroad Spor Kulübü olarak bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz, ancak bu artık Türkiye'nin ve özellikle Çanakkale’nin bir mirası halini aldı. Bu anlamda bize destek olan Valimiz İlhami Aktaş başta olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Her yıl biraz daha büyüttüğümüz bu yarışa bu yıl özellikle yabancı yarışçılarımızın ilgisi yoğun. Toplamda 47 ekip kayıt yaptırdı, bunlardan 28'i yabancı ekipler." dedi.

 

Tüfekçi, yarışın iki farklı bölümde koşulduğuna dikkat çekti ve şunları aktardı:

 

"Bir ulusal şampiyonamız var. Bu, Doğu Avrupa Şampiyonası'na da puan veren bir yarış. Onun haricinde Türkiye'de ilk defa FIA Offroad yarışı koşuluyor. Bunu da (İSOFF) İstanbul  Offroad Spor Kulübü olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen sene aday yarıştık, bu sene gerçekten FIA yarışı olarak koşuyoruz." dedi.

 

"FIA'nın sıkı kuralları var. Yarışın başlayıp bitmesi 48 saat içinde tamamlanmalı. İlk aracın startı ile son aracın startı arasında 48 saat bulunmalı ve yarışçılar 10 saat dinlenmelidir. Bu nedenle yarışı iki bölüme ayırmak zorunda kaldık. Ulusal yarış ve FIA yarışı yarın sabah aynı anda ormandaki etaplara başlayacaklar. Öğleden sonra FIA yarışı tekrar orman etabına giderken, ulusal grup prolog etabında yarışmaya devam edecekler."

 

Araçlar toplam 650 km yol yapacak!

 

Tüfekçi; ayrıca her iki yarışın toplamda 640-650 kilometrelik bir etaptan oluştuğunu belirtti.

 

Bu organizasyonda 9 ülkeden 16 araç ve 32 sporcu FIA kategorisinde yarışacak, ayrıca Doğu Avrupa Cross-Country Kupası kategorisinde ise 6 ülkeden 29 araç ve 58 sporcu mücadele edecek.


Kaynak: Haber Merkezi