Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarla eğitim kurumlarında, öğretmenler, çalışanlar ve öğrenciler arasında afetlerle başa çıkma yeteneklerini artırmak amaçlanıyor. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısı ile Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatların başlangıç aşamasında, öğrencilere ve öğretmenlere bir sunum yapıldı. Bu çalışmada deprem, yangın, sel ve diğer doğal afetlerle başa çıkma konusunda bilinçlendirme ve eğitimleri verildi.

Daha sonra yapılan pratik uygulamada deprem anı ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Bu uygulama ile öğrencilere, “Deprem anında nasıl güvende kalacakları”, “Nasıl doğru bir şekilde tahliye olacakları” ve “Panik yapmadan nasıl hareket edecekleri” öğretildi. Bu uygulama sonrasında katılımcılara yangın söndürme uygulaması eğitimi verilerek “Yangın anında nasıl yangın söndürüleceği”, “Yangın söndürme ekipmanlarının nasıl kullanılacağı” ve güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatlarla katılımcılar, afetler sırasında daha hazır ve bilinçli bir şekilde nasıl hareket edeceklerini öğrenerek afet anında, olası etkileri en aza indirmeye çalışılacaklar.

Murat Çağlayan