Ülkenin hemen hemen tamamında yaşanan kuraklık sebebiyle birçok tarım ürününde verim düşük oldu. Barajlardaki su seviyelerinin kritik seviyelere düşmesi ile yasaklanan sulu tarımın ardından, ekecek ürün bulmakta zorlanan çiftçiler, mısır seçimleriyle yüzleri güldü.

Bayramiç Pıtırelli çiftçileri ektikleri mısırdan en iyi verimi alarak 16 milyon liraya yakın gelir elde etmeyi başardılar. Bir firmadan aldığı destekle 800 dekarlık bir alana mısır ekimi gerçekleştiren çiftçiler bu sayede köy, ekonomik değeri oldukça yüksek olan mısır ürünü sayesinde iyi bir gelir gelir elde etmeyi başardı.

Köyü ziyaret eden Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, “Bu sezon kuraklıktan dolayı 2.ürün mısır ekilip ekilemeyeceği geç belli olduğundan dolayı sadece bir bölgede ekim yapıldı ancak önümüzdeki sezonda başka bölgelerde de ekim yapılması planlanacaktır. Bu konu üzerinde yoğun çalışan Tohumluk Mısır Komisyonu Üyesi Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Güner'e şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ederim” diyerek çiftçilerin daima arkasında olduklarını belirtti.

Hasan Sami Er