Yatırımcı Seminerleri ile finansal okuryazarlığın gelişmesine katkı sağlayan Gedik Yatırım, “her eve bir yatırım hesabı açmak şart” misyonuyla hareket ediyor.
48 şubede 470’in üzerinde çalışanı ile sektörün öncü kuruluşlarından Gedik Yatırım, birçok ilde düzenlediği yatırımcı seminerleri ile finansal okuryazarlık ve yüksek bilinçli yatırımcı sayısını artırmaya katkı sağlıyor.
Bu kapsamda 2022 yılında başlattıkları Gedik Yatırım Yatırımcı Seminerlerini şu ana kadar 22 faklı ilde gerçekleştirerek, Türkiye’de finansal okuryazarlığın ve bilincinin artmasına olanak sağladı.
“Her evde bir yatırım hesabı açmak şart” misyonuyla ücretsiz olarak düzenlenen seminerlerinin son durağı 5 Ekim 2023 Perşembe günü Çanakkale ve 6 Ekim 2023 Cuma günü İzmir illeri oldu.
“Her evde bir yatırım hesabı şart”
Yatırımcı seminerlerinin ücretsiz ve herkese açık olarak düzenlendiğini ifade eden Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar, “Gedik Yatırım olarak, ülkemizde tasarruf kültürünün geliştirilmesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, her evde en az bir yatırım hesabı olmasını sağlamak. Bunu sağlamanın yolu da herkesin en azından kendi finans durumunu yönetebilecek temel bilgilere sahip olmasından geçiyor. Bu kapsamda 2022 yılında başlattığımız Gedik Yatırım Yatırımcı Seminerlerimizi şu ana kadar 22 faklı ilde gerçekleştirerek, Türkiye’de finansal okuryazarlığın ve bilincinin artmasına olanak sağladık.” dedi.
“Yatırım eğitimleri temel önceliğimiz olmaya devam edecek”
 
Sözlerine devam eden Akpınar, “Kurulduğu günden bu yana yatırımcılarının yatırımlarını kendi yatırımımız olarak gördük. Doğru finansal bilginin ulaşmasına ve bilincin gelişmesine katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Finansal okuryazarlığın erken yaşlarda kazandırılması, yeni yatırımcılara daha yoğun bilgilendirme yapılması ve ücretsiz eğitimlerin sağlanması temel önceliklerimiz arasında yer almaya bundan sonrada devam edecek.
Bu kapsamda, her yaştan yatırımcılarımızı güvenilir bilgiye kolayca eriştirerek finansal okuryazarlık yetkinliklerini artırmayı öncelik olarak belirlediğimiz Çanakkale ve İzmir Yatırımcı Seminerleri’mizde de katılımcılarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Haber Merkezi