Sezonun açılması ile “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, rüzgarlardan vakit buldukça avlanmaya devam ediyor. Eylül aynından bu yana mevsim balıklarında beklenen büyük düşüş henüz yaşanmadı. Ara ara beklenen fiyat noktasına gelen balık fiyatlarının dalgalanması vatandaşı zorlamaya başladı.
 
Sardalye, mevsiminde 50 liraları az da olsa görürken, hafta sonu geldiğinde 100 liralara fırladı. Henüz sardalyeye doyamayan Çanakkaleliler, merakla fiyatın düşmesini bekliyor. İstavrit her zaman ki gibi tazeliğine göre değişen fiyatı ile dikkat çekiyor. Çıtır çıtır yenilebilen ve 70 liraya kadar düşen fiyatı ile istavritin, bu hafta fiyatının daha da düşmesi bekleniyor. Kulağına henüz kar suyu kaçmamış olan hamsi ise istikrarsız fiyatını sürdürüyor. Lezzeti tam oturmamış hamsi, sadece özleyenlerine hitap ediyor.
 
Sardalye sonrası ve lüfer öncesi Boğaz’a girmesi beklenen palamut, yavaş yavaş tezgâhlarda yerini alıyor. Oldukça yüksek fiyatla piyasalara giriş yapan palamut, daha sonra tanesi 80 liralara kadar düşmesine rağmen, bu hafta tekrar 150 liraya fırladı. Lüferin tezgâhlara düşmesiyle palamutun fiyatının düşmesi bekleniyor.
 
Balık tezgâhlarının şampiyonu ise 350 liralık fiyatıyla Norveç somonu oldu.
Hasan Sami Er