12 takım 6’şarlı iki gurup halinde oynanacak olan Kurumlar arası 100. Yıl Voleybol Turnuvası maçları, Lâpseki Dalyan Mahallesi’ndeki İsmail Baykut İlkokulu Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Haftada beş gün iki maç oynanarak yapılacak olan Voleybol Turnuvasında takımlar 3 set üzerinden toplam 38 maç oynayacak. Final karşılaşması ise 28 Ekim Cumartesi günü oynanacak ve turnuva bu maç ile son bulacak.
Turnuvanın açılış maçında geçen yılın şampiyonu Çardak Belediyesi ile Plevne Ortaokulu karşı karşıya geldi. 3 set üzerinden oynanan maçı 25-18 ve 25-22 sayılarla 2 set alan Plevne Ortaokulu sahadan galip ayrıldı. Günün ikinci maçında ise Lâpseki Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Lâpseki Meslek Yüksek Okulu karşılaştı. Her iki sette de üstün oynayan ve setleri 25-12 ve 25-15 alan Lâpseki Meslek Yüksek Okulu sahadan 2-0 ayrıldı. 100. Yıl Voleybol Turnuvasını Lâpseki Kaymakamı Emre Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, Lâpseki Emniyet Müdür Vekili Komiser Salih Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Berat Demirtuğ birlikte maçları izlediler.
Murat Çağlayan