Antep fıstığı ağacından hasat edilmesi ile başlayan Fıstık Hasat Şenliği Programında köyde yapımı devam eden Şapköy Antep Fıstığı Üretim ve Paketleme Tesisi ile köy meydanında üreticiler tarafından yetiştirilen ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi.
Ayvacık Kaymakamı Salih Sak düzenlenen hasat şenliğinde, “Fıstık hasadımızın bereketli olmasını temenni ediyorum. Köyümüze çevre köylerin de yararlanacağı çok güzel bir tesis yapılıyor. İnşallah bu tesis ile beraber fıstığımız daha çok değer kazanır ve üreticimiz için hayırlı olur. Şenliğimize katılan tüm haziruna teşekkür ederim” dedi.
Ayvacık Şapköy Muhtarı Nevzat Kaptan ise “Köyümüzde yapımı devam eden Şapköy Antep Fıstığı Üretim ve Paketleme Tesisi ile ürünler daha da çok değerlenecektir. Bu yatırımın köyümüze ve ilçemize kazandırılmasında emeği olan Çanakkale Valiliği’ne, Ayvacık Kaymakamlığımıza, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı’na, milletvekillerimize ve köyümüzdeki bir hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ederim. Köyümüzde üretilen Antep fıstığımızın üretim kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda çevre köylerimiz de köyümüze gelerek bu tesisten yararlanacak. Antep fıstığında üretimi arttırarak ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz”  dedi.
Yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisi ve Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi izlendi. Gösterinin ardından En Kaliteli Fıstık Üretimi Yarışması’nda dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Daha sonra şenlik konuklara hasat edilen Antep fıstığı ikramı ile son buldu. Düzenlenen şenliğine, Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Murat Çağlayan