15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi ve şehirde balık tezgâhları yeniden canlandı. Sezonun ilk Palamutları da tezgâhlarındaki yerini alırken Palamut tezgâh fiyatının 80 ila 100 TL olması balık tüketicilerini memnun ediyor.

Balık Av Yasağı 1 Eylül’ de Sona Ermişti
Av yasağının sona ermesi ile birlikte 1 Eylül’ de yeniden denize açılan ve vira bismillah diyerek ağlarını denize bırakan Çanakkaleli balıkçılar depoları balık dolu olarak Çanakkale’ye döndü. Balık av sezonun başlaması ile birlikte balık tezgahları da balık çeşidi ile doldu. Av sezonunun sona ermesi ile birlikte denize açılan Çanakkaleli balıkçılar Balıkçılar, sezona güzel bir başlangıç yaptığını ve av sezonunun başlaması ile birlikte balık tezgahlarındaki balık çeşitlerinin arttığını balık fiyatlarının ise uygun seviyelere gerilediğini ifade ettiler.

Çanakkale Balıkhali Esnafı Balık Çeşidi Ve Fiyatlarından Memnun
Av yasağının sona ermesi ve balıkçı teknelerin denize açılması ile balık tezgahları da şenlendi. Çanakkale Balık halinde balık tezgahlarında balık çeşidi arttı. Balık çeşitlerinin bollaşması tezgahtaki balık fiyatlarının da fiyatlarını düşürdü. Balık hali esnafı balık çeşidinin artması ile balık fiyatlarının daha uygun hale geldiğini ifade ederek Çanakkaleli balık severlerin daha uygun balık yeme fırsatı yakaladıklarını ifade ettiler. Balık hali esnaflarından Volkan Kaşıkçı, balık çeşidinin bollaşması ile balık fiyatlarının da daha uygun fiyata satışa sunabildiklerini ifade ederek  "Genel olarak sezonda aşırı bir bolluk yok. Palamut yeni yeni tezgahlarda görünmeye başladı ve tanesi 80 lira civarında satılıyor. Ancak sardalye ve hamsi bol miktarda bulunuyor. Vatandaşlar alabilecekleri balıklar konusunda memnun olabilirler. Palamut fiyatları geçen yıl 40-50 lira civarındaydı, bu yıl ise 80-100 lira arasında seyrediyor. Et fiyatlarına göre düşündüğümüzde ise oldukça uygun. Şu an için protein açısından en uygun balık palamut" dedi. Hal balıkçılarından Onur Öget ise, palamudunda tezgahlarda yer alması ile mevsim balığı olan palamuda talebin arttığını ifade ederek "Sezonumuz güzel başladı. İnce balıkların yanı sıra sardalye, hamsi, istavrit gibi Karadeniz mezgiti ve tekir gibi çeşitli balıklar mevcut. Fiyatlar konusunda halk memnun görünüyor, çünkü ne çok pahalı ne de çok ucuz. Palamut yeni yeni çıkmaya başladı ve tanesi 80 liradan satılıyor. Palamutlar büyüdükçe gramajları artacak, ancak fiyatlar üzerinde büyük bir değişiklik beklemiyoruz. Palamut kiloluk olduğundan üç kişiyi doyurabiliyor, bu da halkın talebini artırıyor" dedi.

Palamut Fiyatları Balıkseverleri Memnun Etti
Av yasağının sona ermesi ile balık tezgahlarındaki balık çeşitleri de artarken mevsim balığı olan ve çok talep gören Palamutta Çanakkale Balık halinde tezgahlardaki yerini aldı. Palamudun tezgahlarda yerini alması ile beraber Çanakkaleli balık severlerde palamuda yoğun ilgi gösterdi tanesi yaklaşık 1 kiloyu bulan palamutlar balık tezgahlarında 80 ila 100 TL arasında değişiyor. Palamut ise mevsim balığı olması dolayısı ile balık tezgahlarında en çok satılan balık oldu. Palamudun 80-100 TL arasında satılması ise Çanakkaleli balık severleri memnun etti. Çanakkale Balık Hali'nde hamsi, istavrit ve sardalye 100 liradan, çipura 200 liradan, Karadeniz mezgit 120 liradan, levrek 220 liradan, karides 150 liradan ve kupa 100 liradan satışa sunuluyor. Çanakkaleli balık severler, uygun fiyatlarla taze deniz ürünlerinin tadını çıkarmak için balık tezgahlarına akın ediyor. Bu yılki av sezonunun bereketli ve lezzetli geçmesi bekleniyor.
Ogün İnal