Ziyaretinde sel felaketi ile ilgili önlemler için Kendisinden destek isteyen Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun bu isteği üzerine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’i arayan Gider sel koruması için gerekli proje ve temizlik çalışmalarının ödeneğini aldı. Geyikli’nin kanal temizleme ve kanal birleştirme ödenekleri haftaya gönderilmiş olacak.

Sel Felaketi Yaşanmaması İle İlgili Projeler İçin Ödenek Talep Etti
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve beraberindeki heyet önceki gün sel felaketinden etkilenen Geyikli ve Ezine’ye bağlı köyleri ziyaret ederek son durum hakkında bilgiler almış, köy sakinlerine geçmiş olsun temennilerini iletmişti. Pınarbaşı Mahmudiye, Üvecik, Yahyaçavuş köyleri ile Geyikli beldesinde inceleme ve ziyaretler gerçekleştiren AK parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’e ziyaretlerinde Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ eşlik etmişti. Sel felaketi yaşayan yerlerde incelemeleri tamamladıktan sonra Gider ve beraberindeki heyet Geyikli belediyesini ziyaret etti. Ziyaret sorasında Geyikli belediye başkanı Mevlüt Oruçoğlu yaşanan sel felaketinin geyiklide verdiği zararlar konusunda gideri bilgilendirdi. Başkan Oruç oğlu bilgilendirme sunumunun ardından bu tür sel felaketlerinin uzun süre aralar ile yaşandığını ancak önlem alınması adına Geyiklide yapılması gereken çalışmalar için DSİ’ den destek istedi.  Sel yaşanmaması adına 2 kanal temizliği, Derebaşı deresinin temizliği ve menfez genişletilmesi ve Acıkuyular Kanalı’nın nalbant deresi ile birleştirilmesi çalışmalarının acilen yapılması gerektiği ifade etti.  Bu çalışmaların hızla yapılmasının önemine değinen Başkan Oruçoğlu sel felaketinin ne zaman geleceğinin belli olmadığını ifada ederek bu çalışmaların yapılması konusunda Gider’in desteğini istedi.

Ödeneği Bir Telefon İle Çıkarttı
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun sel felaketi yaşanmaması ile ilgili DSI’den yardım talebi üzerine telefon ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’i hemen arayan Gider Gizligider ile yaptığı konuşmanın ardından gerekli ödeneklerin hemen çıkartılacağı önümüzdeki hafta itibari ile kanal temizleme ve diğer işler ile ilgili çalışmalara başlanacağını tahmin ettiğini söyledi. Gider açıklamasında “DSİ’den bizim beklediğimiz yeni kanallar yapması yeni sulamalar yapması. DSİ’nin her işi çok kıymetli. Bu kurumlar Türkiye’ye mühendislik öğreten kurumlar. DSI ile çiftçilerimizden üreticilerimizden ve vatandaşlar’ dan ne kadar kanal ve sulama talep etse de DSİ’nin afetler açısından da DSİ’nin çok önemli bir görevi var. Kanal yapımı ve kanalların temizlenmesi gibi yaşanabilecek taşkınlar ile ilgili çok önemli çalışmalarını da görüyoruz. Bu durum bir vesile olur. Geyikli Belediye başkanımızın yaşanabilecek olan su taşkınları ile ilgili hazırlamış olduğu rapor ve proje doğrultusunda bir desteye ihtiyacı olduğu iletti bende Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile hemen görüştüm “bu proje ve çalışmaların ödeneği ile ilgili talimatı hemen veriyorum” dedi. Önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalar başlar” dedi. Bu gelişmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Geyikli belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu da Gidere teşekkür ederek “bu temizlik ve kanal birleştirme projeleri çok önemliydi şiddetli bir yağmurda kısa süre önce olduğu gibi maalesef bir sel afetine mağruz kaldık. Sel felaketinin bir daha yaşanmaması için kanal temizlikleri ve kanal birleştirme projesi çok önemliydi. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte sel felaketlerine karşıda çok önemli bir önlemi hayata geçirmiş olacağız” dedi.
Ogün İnal