Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali 9-17 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’de sanatseverleri ağırlayacak.
Festival, Ferhat Göçer Konseri ile başlayacak olup, Anadolu Ateşi, Resul Dindar, Sinan Akçıl, Gökhan Tepe, Murat Dalgılıç, Simge Sağın, Fatma Turgut Çanakkale’de olacak. Anadolu Hamidiye Tabyaları etkinliklerin, konserlerin bir anlamda merkez üssü olurken, Çanakkale’de 8 gün boyunca festival coşkusu yaşanacak.
Festivalin açılışı, 9 Eylül Cumartesi günü Çanakkale Yeni Kordon’da saat 19.00’da gerçekleştirilecek ve akabinde “Troyalılar Geliyor” yürüyüşü yapılacak.
Yürüyüşe katılanlar, Troya efsanesinin kahramanlarıyla tanışma fırsatı bulacak. Festival süresince 40’tan fazla mekânda 100’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Bunlar arasında Anadolu Ateşi “Troya Gösterisi", Troya efsanesi video mapping gösterisi, Devlet Opera ve Balesi konser ve müzikalleri, “Bağlılık Hasan” filmi gösterimi ve Çanakkale destanıyla ilgili pek çok film gösterimi yer alacak.
Tiyatrolar kapsamında oyuncu Rüştü Onur Atilla ve çerezlere fısıldayan adam oyuncu Doğan Akdoğan’ın rol alacağı “Abur-Cubur” adlı oyunda ikili, yıllardır süren hoş sohbetlerini sahneye taşımışlar. Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahnelediği “Carmen”, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Profesyonel”, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun sahnelediği “Tamamla Bizi Ey Aşk” ve “Vişne Bahçesi” adlı oyunlar çeşitli tarihlerde ücretsiz olarak ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.
Ayrıca festival kapsamında değişik mekânlarda yapılacak sergiler, söyleşiler, atölyeler, sanat, zanaat, gastronomi, sohbet, gösteri, eğlence, çeşitli yarışmalar ve çocuk etkinlikleri gibi pek çok etkinlikte, her yaştaki sanatseverler buluşacak.
Amacı, Troya kültürünü ve mirasını yaşatmak, Çanakkale’nin kültürel zenginliğini tanıtmak ve sanatın birleştirici gücünü ortaya koymak olan çok yönlü içerikleriyle dolu olacak…
Haber Merkezi