Gelibolu, Çan, ve Lapseki'de AK Parti ilçe başkanları, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine dair ilk adımlarını attı. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler için ilk adım ise AK Partiden geldi. AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhad Sürücü, Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin ve Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin İl Genel Meclisi ve Belediye Başkanı Aday Adaylıkları için istifalarını sundu.

“İlçemizin Gelişimi ve Refahı İçin Seferber Olmanın Gururunu Taşıdım”
31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler için AK Parti'de istifalar başladı. Seçimler için AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhad Sürücü, Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin ve Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin istafalarını sundu. Lapseki'de AK Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, aylık olağan yapılan parti toplantısının ardından yönetim kuruluna istifasını sundu. Toplantının ardından İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birol Günal ile birlikte açıklama yapan Ergin, Partimizin misyonunu daha güçlü şekilde yansıtmak için bu yolda devam edeceğiz." diyerek şunları söyledi. "Ülkemizin refahı, birliği ve huzuru için AK Parti ailesinin yıllardır verdiği emeği ve mücadeleyi yürekten kutluyorum. Partimiz, Türkiye'nin siyaset sahnesinde büyük değişimlerin öncüsü olmuş, adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhunu Türkiye yüzyılı vizyonumuz ile güçlendirerek yüreklere kazımıştır. Türkiye'mizi daha güçlü yarınlara taşıma yolundaki kararlılığımız, toplumun her kesimini kucaklayan ve farklılıkları bir zenginlik olarak gören bir anlayışla taçlandı. Bu büyük siyasi ailenin içinde, çeşitli kademelerde 17 yıl ve son olarak da sizlerin desteğiyle 3,5 yıldan bu yana AK Parti Lapseki İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Her zaman ilçemizin gelişimi ve refahı için seferber olmanın gururunu taşıdım. Hem il başkanımızla hem de il koordinatörümüzle istişareler neticesinde ve bilgileri dahilinde 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olmak için bugün itibariyle AK Parti Lapseki İlçe Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Bu yolculukta yanımda olan başta eşim ve ailem olmak üzere, sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize ve bakan yardımcımıza, il yönetimimize, ilçe yönetimimize, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza, belediye başkanımıza, belde teşkilatlarımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize, partimiz üye ve delegelerimize ve tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmet maratonumuzun henüz yeni başlayacağı inancıyla, refahı yüksek bir Lapseki de birlikte yürümek ve yeni başarılar elde etmek ,sizlerin desteği ile geleceği daha aydınlık kılma sorumluluğumuzu, partimizin misyonunu daha da güçlü şekilde yansıtma çabamızı gençlik ve dinamizmin enerjisiyle sürdüreceğiz”

AK Parti Davamızın Hizmet Maratonu Bir Bayrak Yarışıdır
Gelibolu AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhad Sürücü de istifa eden isimler arasında. AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhad Sürücü, uzun yıllardır sürdürdüğü görevinden ayrılarak 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı olma kararı aldı. Sürücü, istifasını parti toplantısı sonrasında açıkladı "Partimizin refah ve huzur için çıktığı bu yolda, farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışla hizmet etmenin gururunu yaşadım. Şimdi ise 2024 seçimlerinde yeni bir başlangıca adım atıyorum." Diyen Sürücü açıklamasında şunları söyledi. "Kurulduğu günden bu yana milletimizin refah ve huzuru için kararlılıkla çalışan, toplumumuzun her kesimine kucak açan ve farklılıkları zenginlik olarak gören partimiz, ülkemizin her bir köşesinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir.   Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içerisinde yer alarak değerli büyüklerimin teveccühü ve desteğiyle yaklaşık 4 yıldır yapmaktan onur duyduğum AK Parti Gelibolu İlçe Başkanlığı görevimden 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olma düşüncemden ve gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda istifa ediyorum.  Görev süremiz boyunca, yönetimimiz ile birlikte ilçemizin kalkınması ve refahı için büyük bir gayretle çalışmaya özen gösterdik. Projelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda birçok başarı elde ettik.   Birlikte yürüdüğümüz yolculuk boyunca desteklerini esirgemeyen başta sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza, vekillerimize, il başkanımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerime, aileme ve tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. AK Parti davamızın hizmet maratonu bir bayrak yarışıdır. Partimizin yüklemiş olduğu misyonu görev süremiz boyunca ve elimizden geldiğince ilçemizde taşımaya çalıştık. Bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz”

“Büyük Hizmetlere Adım Atmaya Hazırız”
AK Parti Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin, istifa açıklamasında “2024 belediye seçimlerinde aday adayı olma amacıyla görevinden istifa etti. Şahin, ilçe teşkilatının olağan toplantısının ardından istifasını açıkladı. Şahin, "Partimizin birlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmek için bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Şimdi de daha büyük hizmetlere adım atmaya hazırız" dedi.
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde, AK Parti ilçe başkanlarının aday adaylığı için sunulan istifalar, parti içi demokrasi ve yerel yönetimlerdeki değişim hedeflerini yansıtıyor. Parti yetkilileri, seçim sürecinde aday belirleme çalışmalarına hız kazandırmaya hazırlanıyor. Seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Belde Belediye Başkanı, Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri, Mahalle muhtarları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri için oy kullanılacak. Parti, seçmenlerin tercihlerine saygı göstermek ve yerel yönetimlerde etkili bir şekilde hizmet sunmak amacıyla çalışmalarına devam edecek.
Ogün İnal