Meclis Açılış Konuşmasını Meclis Başkan Vekili Zahit Mert Yaptı
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB), Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, 2023 Temmuz Ayı Meclis Kararı, Temmuz Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Temmuz Ayı Faaliyetleri, gündemiyle gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkan Vekili Halil Zahit Mert yaptı. Mert, açılış konuşmasında “Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Çanakkale Ticaret Borsası 2023 Ağustos Ayı olağan Meclis Toplantısı'na, hoş geldiniz. Hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Ağustos Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum. Meclis Toplantımızın Borsamız ve kentimiz için verimli geçmesini diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

Firmalar Finasmana Erişmekte Büyük Zorluklar Yaşıyor
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Abdullah Deniz, toplantıda kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeleri değerlendirdi. İş dünyasının öngörülebilirlik ve geleceğe dair yol haritası beklediğini vurgulayan Deniz, özellikle finansmana erişimde yaşanan zorlukları ve KOBİ'lere destek verme gerekliliğini dile getirdi. Deniz konuşmasında “İş dünyası olarak öngörülebilirlik istiyor, geleceğe dair yol haritası bekliyoruz. Reel sektör firmalarımız finansmana erişimde büyük zorluklar yaşıyor. KOBİ'lerimize destek vermeli, uygun finansman imkanlarına ulaşmalarını sağlamalıyız.” dedi.

Ekonomide Zorluklar Yaşıyoruz Ama Mücadeleden Vazgeçmiyoruz
Deniz, ayrıca, 16 Ağustos 2023 tarihinde Ankara'da TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda yapılan toplantıya da katıldıklarını ve bu platformda finansmana erişim, vergi oranları, işletme sermayesi gibi konuları ilgili bakanlara ilettiklerini belirtti. Bakanlar tarafından bu konuların çözümü için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Deniz, konuşmasının bu bölümünde şunları söyledi. “Biz de Borsa olarak komitelerimizden, sahadan gelen sorun ve çözüm önerilerini bu toplantıda direkt ilgili bakanlarımıza iletme fırsatı bulduk. Özellikle finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları, vergi oranlarını, işletme sermayesine ihtiyacımız olduğunu, kredilere ulaşamadığımızı, maliyet enflasyonunu, ihracat ile ilgili problemlerimizi Sayın Bakanlarımıza ilettik. Bizi sabırla dinlediler. Sorunlarımızın ve çözüm önerilerimizin hepsinin farkındalar. Kendileri de aktardığımız konuların üzerinde canla, başla çalıştıklarını dile getirdiler. Ekonomide elbette bir takım zorluklar yaşıyoruz. Ama mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz. Biz, koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız. Allah'ın izniyle tüm sıkıntıları aşacak, yola devam edeceğiz. Ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceğiz.”

Gündem Maddeleri Görüşülerek Oylandı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu İl Koordinatörü Hasan İskender ve TKDK uzmanları da toplantıya katılarak IPARD II Programı hakkında bilgilendirme yaptılar. İskender, programın sektörleri, destek alanlarını ve proje başvurularını detaylı bir şekilde meclis üyelerine aktardı. İskender konuşmasında ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, İskender ve uzmanlara katılımları için teşekkür etti. Gündem maddeleri görüşülerek oylandı ve Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından Ağustos Ayı Faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Çanakkale Ticaret Borsası, iş dünyasının sorunlarına çözüm bulma ve ekonomiyi güçlendirme yolunda kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Murat Çağlayan