Çanakkale Belediyesinin öncülüğünde başlatılan proje ile Çanakkale, Bayramiç, Yenice ve Balya Belediyelerini kapsayan bölgelerdeki çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarım girişimcisi gençlere, “Web Tabanlı Çiftçi Akademisi Eğitim Programı” verilirken öte yandan ve “Dijital Toprak Analizi Cihazı Ehliyeti” alması da sağlanacak. Projeden yararlanmak isteyen genç tarım girişimcileri geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası’na başvuruda bulundular.
 
Bu proje ile bölgenin öncelikli gelişme alanı olan tarımda yenilikçi teknoloji, yöntem ve farkındalığın yaygınlaşması ve katma değere dönüşmesi; yerelde tarımsal üretim bilgisi ve insan kaynağının niteliğinin arttırılması ve genç girişimcilerin heveslendirilmesi, bölgemizde gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacak sosyoekonomik gelişmişlik düzeyleri de esas alınarak, girişimci gençler, çiftçi, üretici, işletme ve örgütlü yapıların iş birliği ile özellikle dijital pazarlama ve markalaşma alanında yeni bir bölgesel model oluşturması amaçlanıyor.
 
Bu kapsamda verilecek ve projenin ana akslarından biri olan “Zirai Drone Ehliyeti” başvurularının ise ilerleyen tarihlerde açıklanacağı bildirildi. Projenin ayrıntılarından haberdar olmak için şu sosyal medya hesaplarının takip edilebileceği açıklandı.
www.instagram.com/uretimiucuruyoruz/
www.facebook.com/uretimiucuruyoruz
Haber Merkezi