Barbaros Mahallesi Muhtar Adaylığını açıklayan Sezgin Özkan ve muhtarlık aza adayları çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Çanakkale merkezden ilk aday olarak çıkan ve Barbaros Mahallesi Muhtarlığı için adaylığını açıklayan Özkan, adaylık açıklamasının ardından kolları sıvayarak çalışma ve ziyaretlerine başlamıştı. Barbaros Mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan aza adayları ile ilk olarak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etmiş ve Özkan ziyarette muhtar seçilmesi durumunda işbirliği içerisinde çalışmanın önemine değinmişti. Özcan ve aza adaylarının ikinci durağı ise il Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder olmuştu. Bu ziyarette de işbirliğine vurgu yapılmıştı. Kısa süre öncede Barbaros Mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan aynı zamanda esnaf olarak bağlı bulunduğu Berberler ve kuaförler esnaf odasına ziyarette bulunarak oda başkanı Ayhan Engin ile bir araya gelmişti. Bu ziyarette de destek isteyen muhtar adayı Özkan Oda başkanı Engin’ den  “Meslek gurubumuzdan herkese her zaman desteğimiz var “ ifadeleri ile destek sözünü de almıştı.

“MUHTAR VE AZALAR YAŞLI OLUR ALGISINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler şimdide Yerel seçimlere çevrildi. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde her 5 yılda bir, yeni belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, İl genel meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile ihtiyat heyeti seçiliyor. 8 aydan kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde kimlerin aday olacağı merakla beklenirken Çanakkale’de 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili ilk adaylık açıklaması Sezgin Özkan’dan gelmişti. Özkan ve aza adayları adaylıklarını açıkladıktan sonra çalışmalarına başladı. Barbaros mahallesinin sorunlarını yerinde tespit eden Özkan ve aza adayları çalışmalarını sürdürüyor. 15 yıldan buyana Barbaros Mahallesinde esnaf olduğunu ifade eden Barbaros Mahallesi Muhtar adayı Sezgin Özkan “ Barbaros Mahallesinde 15 yıllık esnaf olduğum için mesleğimden dolayı çevrem çok geniş. Çevremden Barbaros mahallesi muhtarı olmak ile ilgili talep geldi ve sen Barbaros mahallesi muhtarlığına aday ol ve mahallenin sorunlarını çöz” önerisi geldi. Bu öneri ile birlikte mahallede destekte geldiği için çalışmalara başladım geçlerden oluşacak bir muhtar aza heyeti oluşturduk ve ben Muhtar adaylığını onlarda aza adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamamız Çanakkale’de yerel seçimler öncesinde ilk adaylık açıklamaları olduğu için ses getirdi. Genç isimlerden oluşturduğumuz aza heyetimiz aynı zamanda hepsi esnaf ve  benim samimi arkadaşlarım ve bu ekip ile birlikte Barbaros Mahallesinin sorunlarını çözmek için yola çıktık.  Genelde muhtar ve azalarının yaşlı olması ile ilgili bir algı var aynı zamanda hem ben hem de aza arkadaşlarımız aynı zamanda bu algıyı değiştirmek içinde yola çıktık. Çalışmalarımıza erken başladık çünkü seçim süresine kadar kendimizi Barbaros mahallesi sakinlerine tanıtmamız ve yapacağımız işleri ve çalışmaları anlatmamız gerekiyor. Bizim genç bir kadromuz var Barbaros mahallesi sakinlerinden biz gençlere de bir şans vermelerini istiyoruz” dedi.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ
Çalışmalara hızla devam ettiklerini ve bu çalışmaları da sürdüreceklerini ifade eden  Özkan” genç kadromuz yorulmuyor çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Barbaros mahallesindeki vatandaşlarımızı ve esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerden elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda da sorunları yerinde tespit ederek çözün yolları için raporlama yapıyoruz.  Bu çalışmalarımız düzenli ziyaretler ile devam edecek. Barbaros mahallesini kapı kapı gezerek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyeceğiz.” dedi.

BARBAROS MAHALLESİNİN SORUNLARINI YERİNDE TESPİT EDİYOR
Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Özkan düzenli aralıklar dönüşümlü olarak aza adayları Onur Kağan Yalçın, Yaşar Susam, Batuhan Kansu, Tuğba Atasever Şen, Şerif Ali Çakır, Erdoğan Küçük, Ayhan İnan ve Taner İneli  ile birlikte mahallenin sorunlarını yerinde tespit etmek için çalıştıklarını ve bu ziyaretlerden elde edilen bilgileri de haftada bir gerçekleştirdikleri toplantı ile değerlendirerek çözüm üretmeye başladıklarını ifade eden Özkan “ muhtar seçilmem durumunda mahallemizin tespit ettiğimiz sorunlarının çözümü için Belediyemiz ile ilgili ilişkilerimizi de canlı tutacağız bu kapsamda Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ı da tam kadro olarak makamında ziyaret ederek aday olduğumuzu ve Barbaros mahallesi sorunlarının çözümü için aday olduğumuzu belirttik. Çalışmalarımız sonucunda şu anda Barbaros mahallesinin en büyük sorunu içme suyu. Mahallemizin belirli bölgelerinde bulunan Kuşça Kestane Memba Suyu çeşmelerinden birçok gün su akmıyor. Bu durum ciddi bir soruna dönüştü. Barbaros mahallesi sakinleri içme sularını yıllardır bu çeşmelerden temin ettiklerini ifade ediyorlar.  Damacana suyun fiyatının artması ile içme suyuna olan ihtiyaç dahada fazla arttı ancak maalesef bu sokak çeşmelerinden vatandaşlarımız faydalanamıyor. Bu sorunu çözümü için gerekli mercilere bilgi verilmesi ve sorunun çözümü için çalışma yapılması gerekiyor ancak bu sorunlar ne tespit ediliyor nede çözüm için kurumlar ile görüşülüyor. Biz göreve geldiğimizde Barbaros mahallesinin sorunlarının çözümü için kurumlar ile sıkı diyalog kurarak sorunların giderilmesini sağlayacak çalışmaları yapacağız” dedi.

SORUNLARI MUHTARLIK BÜNYESİNDE OLUŞTURULACAK BİRİMLER ARACILIĞI İLE ÇÖZECEĞİZ
Barbaros mahallesi Muhtarlığı aza adaylarından Park Mobilya sahibi Şerif Ali Çakırda genç ve dinamik bir kadro ile Barbaros mahallesindeki sorunları çözmek ve mahallede yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmak istediklerini belirterek” sezgin abi Barbaros Mahallesi Muhtarlığına adaylığını koydu bizde destekliyoruz ve çalışmalarına yardımcı olmak içinde aza adayı olduk. Öncelikle toplumumuzdaki muhtar ve aza heyeti yaşlı kişilerden oluşur algısını değiştirmek istiyoruz. Muhtar adayımız ve biz genç isimleriz. Genç bir kadro ile Barbaros Mahallesinin sorunlarını tespit ederek mahalle sakinlerimizin daha iyi bir hayat sürmesini sağlamak istiyoruz. Barbaros Mahallesi sakinlerinden bu genç insanlara bu genç ekibe güvenmesini ve destek vermesini talep ediyoruz. Kısacası bizlere bir fırsat verilmesini istiyoruz. Barbaros mahallesinde bir değişim olacağına inanıyoruz.ve bu değişimden sonrada biz Barbaros Mahallesi sakinlerinin sorunların çözümü için 7-24 hizmet vermek için çalışacağız. Muhtarlık çalışmaları için projelerimiz var ve bu projeleri de muhtarlık bünyesinde oluşturacağımız birimler ile uygulayarak Barbaros Mahallesi sakinlerinin hayat standardını arttırmak için devreye alacağız.
Ogün İnal