Fiyat artışlarına birde av yasağı eklenince tezgâhları süsleyen balıkların fiyatları da cep yakmaya başladı. Çanakkale Balık Halinde satış yapan balıkçı esnafı fiyatların girdi maliyetlerine göre uygun olduğunu sardalye fiyatlarının ise yüksek olduğunu ifade etteler. Balık tezgahlarında bol çeşit ve fiyatların düşmesi 1 Eylül’de av yasağının sona ermesinin ardından balık tezgahlarına yansıyacak.

HAYAT PAHALILIĞI BALIK FİYATLARINI DA YANSIDI
Yüksek enflasyon, zamlar beraberinde fiyat artışlarını da beraberinde getiriyor. Son aylarda adan z’ye tüm ürünlere gelen zamlar vatandaşları zor durumda bırakıyor. Artan fiyatlar balık tezgahlarında da fiyatları arttırdı. Gırgırlarda 15 nisanda başlayan av yasağının bulunması da balık çeşidini az olmasına neden olurken fiyatlarında artmasına neden oluyor. Sardalye sezonu olması nedeni ile sardalye fiyatları da artmış durumda Çanakkale balık halinde satış yapan balıkçı esnafı balık fiyatlarını değerlendirdi. Girdi fiyatlarının yüksek enflasyona bağlı olarak artması, akaryakıta gelen peş peşe zamların balık tezgahlarına yansıdığını belirten balıkçı esnafı Hayat pahalılığının balık tezgahlarını da vurduğunu ifade ettiler.

1 EYLÜLDE AV YASAĞI KALKIYOR
Çanakkale balık Halinde satış yapan balıkçı esnafları balık fiyatları ile ilgili yaptıkları değerlendirmede  “Şuan da sadece sardalye pahalı geri kalan balıklar fiyat olarak normal. Troller başladı ayın 15’inde normal dip balıkları. Tekir 600-700’dü düştü 300’e. Karides ve birçoğu hepsi 100 lira. Her şey var. Ama gırgırlar 1 Eylül’de başlayacak. Büyük tekneler olmayınca tabii ki balık az oluyor. Normal sadece mekanik yükte çalışan tekneler çalışıyor. Şu anda gırgırlar yasak ama ayın 1’inden sonra her şey yarı yarıya düşer yani. Sardalye balığı düşer 60-70 liraya. Şimdi şu anda 150-200 lira. Kısacası fiyatların hepsi düşecek.” dediler.

MEVSİMİ OLAN SARDALYA 100- 120 TL ARASINDA SATILIYOR
Çanakkaleliler balık tezgâhlarında daha bol çeşidi ve daha ucuz balık fiyatlarını ancak 1 Eylülde av yasağının bitmesinin ardından görebilecek. Çanakkale balık halinde balık fiyatları ise şu şekilde oluşmuş durumda. Sardalye 100 TL, Saroz Sardalye 120 TL, Levrek 200 TL, Olta Levrek 220 TL, Çupra 180 TL, Olta Çupra 250 TL, Mezgit 200 TL, Turna 150 TL, karagöz 80 TL, Karides 150 TL.
Ogün İnal