3 gün gün sürecek olan 18 erkek ve 15 bayan takımın katıldığı turnuva da toplamda  66 sporcu dereceye girmek için ter dökecektir.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, belediyenin sahil sosyal tesislerinde yapılan kura çekiminde yaptığı konuşmada 'Öncelikle tüm yarışmacılarımız Lapseki'ye hoş geldiniz. Başta plaj voleybol komitemiz olmak üzere hakemlerimize ve voleybol hocalarımıza emekleri için teşekkür ediyoruz. Bu sene 23. düzenlediğimiz Plaj Voleybol Turnuvamızı  söz verdiğimiz gibi yeni kordonda gerçekleştiriyoruz. İnşallah herhangi bir sakatlık, sıkıntı yaşamadan keyifli bol seyircili bir turnuva gerçekleştireceğiz. Katılan tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum‘dedi.
Lapseki Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası sonunda , birinciye 10.000 TL ikinciye 7000 TL üçüncüye 5000 TL para ödülü verilecek.
Turnuvanın hakemliklerini Yasin Çalışkan (İstanbul), Eray Oturakkaya (İzmir), Barış Gerçeker (İzmir) yapacak. Erdal Fındık (İstanbul Voleybol İl Temsilcisi) gözlemcilik görevinde bulunacak.
 
Geçen senelerden faklı olarak bu sene turnuva ilk defa Çanakkale 1915 Köprüsü manzaralı ve Lapseki Yeni Kordon Millet Bahçesi plaj voleybolu sahasında düzenlenecek.
 
Murat Çağlayan