Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesinde Beyin Kanaması nedeniyle 2 gün boyunca tedavi gören devlet sanatçısı Mehmet Ertürk’ün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından oğlu ata Ertürk “Babamın son isteğini yerine getiriyorum“ diyerek babasının organlarını bağışladı. Mehmet Öztürk’ün organları organ nakli bekleyen birçok hastaya umut oldu.
BABAMIN SON İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM
Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen devlet sanatçısı Mehmet Ertürk, 66 yaşındaydı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesinde beyin kanaması nedeniyle 2 gün boyunca tedavi gördü, ancak tıbbi müdahalelere cevap vermedi ve beyin ölümü gerçekleşti. Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü, Hemşire Gönül Pınarcıoğlu ve Gülçin Özdemir'in aile ile yaptığı görüşme sonucunda Mehmet Ertürk'ün ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Mehmet Ertürk'ün oğlu Ata Ertürk, babasının sağlığında kendisine "Babam bir gün ölürsem, organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim" dediğini aktardı ve babasının bu isteğini yerine getirdiğini söyledi.
ORGANLARI NAKİL BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLDU
Organ nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, Ata Ertürk'ün doğru bir karar verdiğini belirtti ve Mehmet Ertürk'ün organlarının pek çok nakil bekleyen hastaya umut olduğunu ifade etti. Ülkü açıklamasında “Ata en doğru kararı verdi. Organ nakli bekleyen pek çok hastamızı hayata bağlayacak. Sağlığına kavuşmayı bekleyen birileri Mehmet Ertürk'ün organlarıyla yaşamaya devam edecek. Ata'nın acısı büyük biliyorum. Kendisine bu duyarlı kararından dolayı teşekkür ediyorum. Babası başkalarına can verdiği için o da yaşamaya devam edecek.'' dedi. Ertürk'ün böbrekleri ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, korneaları ise Bursa Uludağ Üniversite Hastanesi'ne nakledilmek üzere bağışlandı.
MEMLEKETİ BAYRAMİÇ'TE TOPRAĞA VERİLDİ
Devlet ses sanatçısı 66 yaşındaki Mehmet Ertürk, Bayramiç ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Devlet Ses Sanatçısı Mehmet Ertürk için, Bayramiç ilçesine bağlı Bezirganlar Köyü Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Ertürk’ün cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Cenaze töreninde Ertürk’ün ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Mehmet Ertürk için Bayramiç ilçesine bağlı Bezirganlar Köyü Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Ertürk'ün ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze namazının ardından Mehmet Ertürk köy mezarlığına defnedildi.
Murat Çağlayan
 
.