. Birinci liste, eski Milletvekili Muharrem Erkek, 28'inci Dönem Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Serdar Soydan ve Erdal Gezen'in öncülük ettiği "değişim grubu" olarak adlandırılan beyaz liste. Diğer liste ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve daha önce CHP merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu'nun yer aldığı mavi liste. CHP Merkez ilçe Mahalle seçimlerinin ilki olan Cevatpaşa Mahallesi delege seçimlerini Beyaz liste kazandı.
CHP CEVATPAŞA MAHALLESİ ÜYELERİ OY KULLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale'de merkez ilçe delege seçimlerinde Cevatpaşa Mahallesi Delege seçimleri önceki gün yapıldı.  940 parti üyesi’ nin  bulunduğu Cevatpaşa Mahallesinde  sıcak havaya rağmen delege seçimlerine büyük ilgi gösterdi ve sandık başına giderek oylarını kullandı. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde SAAT 10.00' da başlayan ve saat 19.00' da sona eren oy verme sürecinde 940 Cevatpaşa Mahallesi delegesinden 689'u oy kullandı. Sandıkların açılmasının ardından yapılan oy sayımı sonrasında  Beyaz Liste 412, Mavi Liste 277 oy aldı. CHP Cevatpaşa Mahallesi Delege Seçimlerini beyaz liste 135 oy farkı ile kazanarak 47 delegeyi aldı. CHP Cevatpaşa kongre delegeleri şu isimlerden oluştu. Hülya Afat, Ahmet Can Aktuna, Serdarcan Aşçı, Tolga Can Atak, Cahide Tülin Aygün, Ertuğrul Baycan, Ayten Beceren, Arda Cankurtaran, Alp Can Çakmak, Ömer Çelik, Yiğit Çelikoğlu, Rıfat Davulcu, Hüseyin Demir, Bahar Durgut, Aslı Ekren, Perihan Erdel, Deniz Erdem,  Özgü Erol, Alper Onur Gözütok, Mehmet Güneşhan, Yusuf Gürcü, Berkay Güzel, Sevgi Hüşan, Emine İntepe, Nevzat Karataş, Fatma Kaynaş, Öykü Kaytaz, Gamze Kılıç, Baha Kolsal, Emel Koray, Belgin Korkmaz, Pınar Milet, Ziya Özcan, Nusret Özel, Rahime Özen, Alaattin Özkurnaz, Nurten Öztürk , Menekşe Sakizli, Birten Sari Baş, İlkay Savgan, Ali Sezer, Barış Sivaslıoğlu, Bilge Şimşek, Yalçın Ülkü, Cumhur Yaşın, Muhaddes Yıldız, Şengül Yüceşan.
BUGÜN MAVİ VE BEYAZ LİSTE ESENLER MAHALLESİ DELEGELERİ İÇİN YARIŞACAK
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığının açıkladığı delege seçimleri takvimine göre, Esenler Mahallesi için 21 Temmuz Cuma günü Esenpark çay bahçesinde, Kemalpaşa Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Fevzipaşa Mahallesi için 23 Temmuz Pazar günü CHP Merkez İlçe Başkanlığı binasında, İsmetpaşa Mahallesi için 24 Temmuz Pazartesi günü Çataltepeliler Dernek Lokalinde, ve Barbaros Mahallesi için 25 Temmuz Salı günü Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde delege seçimleri yapılacak. CHP Çanakkale'de gerçekleşen merkez ilçe delege seçimlerinin, parti içi demokrasinin güçlenmesine ve daha fazla katılımın sağlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Ogün İnal