Etkinlik, Lapseki'ye bağlı Balcılar köyünde gerçekleştirildi. Tarla günü etkinliğine Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden mühendisler, Lapseki ilçe tarım ve orman müdürü Ali Kaçan ile civar köylerden köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, il tarım ve orman müdürlüğünden mühendisler tarafından yeni ekilen buğday çeşitleri hakkında bilgi paylaşıldı. Lapseki ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Lapseki'miz her yönüyle topraklarından söz ettiren bir ilçemiz. İlçe Müdürlüğü olarak Lapseki'de üretimin tüm aşamalarını takip etmekteyiz. Teknik personelimiz ve çalışanlarımızla birlikte sürekli iletişim halindeyiz" dedi.
YERLİ ÇEŞİTLERİN YÜKSEK VERİM İLE HASADINI YAPMAKTAN MUTLUYUZ
Lapseki ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan tarla günü etkinliğinde yaptığı konuşmanın devamında şuunları söyledi. "Bugün burada Balcılar, Karamusalar ve Eçialan köylerinin bulunduğu üst bölgede, Tarım Araştırma Enstitüleri tarafından bölgenin adaptasyonuyla ilgili yerli çeşitlerin üreticilerimizle paylaşıldığı temasları gerçekleştiriyoruz. Bu gün, bölgemizin tarla bitkilerinin üretimiyle yerli çeşitlerimizi toprakla buluşturduğumuz ve hasatını gerçekleştirdiğimiz güzel bir gün. Bu çeşitlerin bölgemizde uyum sağlayabilme derecesini, verimini ve tüketicilerimize nasıl fayda sağlayabileceğini görmek istiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz hasat verimleri oldukça iyi görünüyor ve üreticilerimizle kendi verilerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.
Tarla Günü etkinliği, Lapseki ilçesinde tarım sektörünün gelişimi ve çiftçilerin bilgilendirilmesi adına önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi. Etkinlik, çiftçilere yeni çeşitlerin verimlilik potansiyelini göstererek, yerli tarımın teşvik edilmesine ve bölgenin tarımsal üretimine katkı sağlamayı hedefledi.
Murat Çağlayan