CHP Çanakkale'de Örgütünde delege tespitlerinde Beyaz ve Mavi liste yarışmaya devam ediyor. Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı Merkez İlçede delege seçimleri 12 Temmuz’da köy delege tespitleri ile başlamıştı. Delege tespitlerinde kendilerine “Değişim Grubu” diyen Beyaz listeyi Muharrem Erkek, İsmet Güneşhan, Serdar Soydan gibi ağır topların temsil ediyor. Ülgür Gökhan'ın başını çektiği grup ise Mavi liste ile seçimlere katılıyor.
KÖYLERDE DEĞİŞİMİN BEYAZ LİSTESİ, KEPEZDE İSE MAVİ LİSTE KAZANDI
İlk seçim sonuçlarında Değişim diyen beyaz liste’nin köylerde seçimleri farklı kazandığı görüldü.70 delegesi bulunan Kepezde delege seçileri tek listele yapıldı ve mavi liste Kepezde delege seçimlerini, kazanmış oldu. Çanakkale CHP Merkez İlçe delege seçimleri 12 Temmuz’ da başlamıştı. Köylerde gerçekleşen ilk seçimlerde değişim sloganı ile yola çıkan beyaz listesinin farklı şekilde seçimleri kazandığı görüldü. Değişim grubu Kepezde yapılan delege seçimlerine liste çıkarmadı. Kepezde seçimleri ve 70 delegeyi mavi liste almış oldu. Merkez İlçeye bağlı Çınarlı(Dardanos), Karacaören, Işıklar ve Güzelyalı köylerinde delege seçimleri gerçekleşti. Seçimler mevcut sistemin devam etmesini savunan mavi liste ile değişim isteyen beyaz liste arasında gerçekleşti. Seçimlerde değişim diyen beyaz listenin fark ile kazandığı görüldü. Köylerde yapılan delege seçimlerinde çıkan sonuç şu şekilde:
Çınarlı (Dardanos): Beyaz 39 oy - Mavi 18 oy
Karacaören: Beyaz 16 oy - Mavi 7 oy
Işıklar: Beyaz: 42 oy - Mavi 23 oy
Güzelyalı: Beyaz 45 oy - Mavi 35 oy
CHP ÇANAKKALE ÖRGÜTÜNDE SEÇİM TAKFVİMİ 15 EYLÜL Ü 15 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK İL KONGRESİ İLE TAMAMLANACAK
Cumhuriyet Halk Partisinde Kepez beldesinde, Darnados’ta,  Güzelyalı’ da, Dörtyol gibi birçok köyde delege tespitleri yapıldı. 17 Temmuzda (Bugün)  itibari ile Çanakkale merkez mahallelerinde delege seçimleri başlayacak. 17 Temmuz Pazartesi (Bugün) İsmertpaşa Mahallesi delege seçimleri saat 10.00 ila 19.00 saatleri arasında Çataltepeliler lokalinde gerçekleştirilecek. Çanakkale merkezde delege seçimleri mahallelerde 1 gün ara ile yapılacak. CHP Merkez ilçe delege tespitleri temmuz ayı içerisinde tamamlanacak. 5 Ağustos – 10 Eylül  tarihleri arasında ilçe kongreleri tamamlanacak.  15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında ise CHP’de il kongreleri tamamlanacak.
Ogün İnal