Yüksek enflasyon girdi fiyatları arttırınca artan maliyetler nedeni ile meyve ve sebze fiyatları da artı. Çanakkale’de Cuma, Salı ve cumartesi günü kurulan halk pazarlarında yüksek enflasyonun etkisi tezgahlara yansıdı.

TEZGAHTAKİ ÜRÜN FİYATLARI ARTTI
Ülkemizde son dönemde yaşanan enflasyon artışı, tüketicilerin günlük hayatta tükettikleri ürünlere yansımaya devam ediyor. Pazar tezgahı fiyat etiketlerinin giderek yükselmesi, vatandaşları ekonomik zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Limon, sivri biber, domates, erik, şeftali, ada sardalye, mangallık sardalye, Saros sardalye, istavrit, muz, kiraz, kayısı, bamya, karpuz ve patates gibi temel gıda ve sebze-meyve ürünlerindeki fiyatlar hızlı bir şekilde artış gösterdi.

BAMYA’NIN KİLO FİYATI 50 TL’Yİ BULDU
Son pazar fiyatlarına göre, limonun kilogram fiyatı 20 TL'ye, sivri biberin kilogram fiyatı 17 TL'ye, domatesin kilogram fiyatı 25 TL'ye, erik ve şeftalinin kilogram fiyatı ise 30 TL'ye yükseldi. Balık fiyatlarında da durum aynı şekilde. Ada sardalyasının kilogram fiyatı 50 TL, mangallık sardalyenin kilogram fiyatı 100 TL ve Saros sardalyasının kilogram fiyatı 150 TL gibi yüksek rakamlara ulaştı. İstavritin kilogram fiyatı da 50 TL olarak tezgahta yer buldu. Meyve olarak muzun kilogram fiyatı 30 TL, kirazın kilogram fiyatı 60 TL ve kayısının kilogram fiyatı 30 TL olarak alıcı buldu. Bununla birlikte, sebzeler arasında bamyanın kilosu 50 TL'ye kadar yükseldi. Karpuz ise kilogram başına 8 TL'ye satılmaktadır. Patates fiyatlarında 20 TL olması şaşırttı.
Murat Çağlayan