Festival etkinlikleri kapsamında yüzme yarışları, ve yağlı direk yarışmaları gerçekleştirildi. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, bu sene 39.’sunu gerçekleştirİlen Festivale yoğun katılımdan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

PRİAPOS DENİZ FESTİVALİ’NİN 39’UNCUSU GERÇEKLEŞTİ
Karabiga 39'uncu Priapos Deniz Festivali hafta sonu karidesi ile ünlü Karabiga’ da yapıldı. Günün ilk töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından festivalin açılış konuşmasını Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi yaptı. Festivale, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve vatandaşlar katıldı. Festivalde konuşan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Karabiga'mızda geleneksel olarak düzenlenen bu festivalimizi yarışmalarımızdan sonra finalde yağlı direk yarışması sonrasında da akşam konserle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı. Karabiga 39'uncu Priapos Deniz Festivali’n,n açılış töreninde konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise, “Bugün Karabiga' ya yakışır bir havada, Karabiga'ya yakışır bir kalabalıkla festivalimizin bir kısmını tamamlayacağız. Akşam da konserle tamamlayacağız” dedi.
FESTİVALDE ÖNCE YARIŞMALAR YAPILDI SONRA ÜNLÜ İSİMLER FESTİVALDE SAHNE ALDI
Festivalin açılış töreninde konuşmaların Ardından Karabiga 39'uncu Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. Karabiga Limanı'nda bulunan Balıkçı Barınağı'nda ilk olarak yüzme yarışmaları yapıldı. Dereceye giren yarışmaclara ise ödülleri takdim edild. Daha sonra yapılan yağlı direk yarışması ise eğlenceli anlara sahne oldu. Yarışmacılar direğin ucundaki Türk bayrağını almak için mücadele etti. Yarışmada Türk bayrağını alan yarışmacıya ödülü takdim edildi. Çeşitli etkinlikler düzenlenen festivalde Liman sahasında Popstar Alpay, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Aydın Kaya ve Zakkum sahne aldı.
Murat Çağlayan