Çanakkale merkezde Çanakkale belediyesi Kurban satış ve kesim alanında son hazırlıklarda tamamlandı. Kurban satışı için hayvan üreticileri kurbanlık satışının yapılacağı alanda kurbanlıklarını sergilemeye başladılar. Et bu sene kurban fiyatları et fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeni ile adeta tavan yaptı.  En düşük kurban fiyatı 7.500 TL’den başlıyor.

KURBAN SATIŞ ALANI HAZIR, KURBAN SAHİPLERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR
9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili Cuma masai bitimi ile başladı. Kamuda çalışan birçok vatandaş bu süreyi bulunmaz bir tatil fırsatı olarak gördü ve mesai bitimi ile beraber kurban bayramı tatiline çıktı. Birçok vatandaşta kurban bayramının ilk gününde kurbanını kestikten sonra tatiline başlayacak. Çanakkale merkezde, Çanakkale Belediyesi Kurban Bayramı için kurban satış ve kurban kesim alanındaki çalışma ve hazırlıklarını tamamladı. Ve alan hizmete girdi. Kurban bayramı öncesinde kurban almak isteyenlerin en çok tercih ettiği kurban satıl alanına yetiştirdikleri kurbanlıkları getiren hayvan yetiştiricileri müşteri beklemeye başladılar.

KURBANLIK FİYATLARINI KİLOLARI BELİRLEYECEK
Çanakkale Belediyesi kurban satış ve kesim alanında yetiştirdikleri kurbanlıkları sergileyen hayvan yetiştiricileri de müşteri bekliyor. Kurban satış alanında kurbanlıklarını getiren hayvan üreticileri hafta sonu Pazartesi günü Arife ve bayram boyunda alanda kurbanlıkları ile beraber olacak. Kurban Bayramı öncesinde en çok merak edilen konu ise kurbanlık fiyatlarıydı. Etin kilo fiyatlarında meydana gelen artışın kurbanlık fiyatlarına nasıl etki edileceği merak ediliyordu. Bu soru kurbanlıkların kurban satış alanlarına inmesi ile yanıt buldu. Hayvan yetiştiricileri kurban fiyatlarının kilo ile belirlediklerini belirterek “ kurban satı alanına getirdiğimiz hayvanlarımızın kilosunu küpe numaralarına göre belirliyoruz. Müşteri hangi kurbanlığı seçer ise küpe numarasından kilosuna bakıp bu şekilde müşteriye kurbanlık fiyatı veriyoruz” dediler.

EN DÜŞÜK KURBANLIK 7 bin – 7 bin 500 TL’DEN BAŞLIYOR
Çanakkale belediyesi kurbanlık satış alanında kurbanlarını satmak için getiren hayvan üreticileri bu sene kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre çok attığını bunun nedeninin de girdi fiyatlarının artması olduğunu söylediler. Girdi fiyatlarının artması ile hayvanların fiyatlarında da artış yapmak zorunluluğu olduğunun da altını çizen üreticiler “girdi fiyatları çok artında bu direk hayvan fiyatlarına yansıdı dolayısı ile kurbanlık fiyatları da bu sene et fiyatındaki artış nedeni ile arttı. Geçen sene kurbanlık başlangıç fiyatı 3.500 TL olurken bu sene kurban fiyat başlangıçları 7 bin - 7 bin 500 oldu. Geçen sene ile bu sene arasında iki katından fazla bir artış var.” Dediler. Kurbanlıklarını kurban bakmaya gelenlerin beğenisine sunan hayvan yetiştiricileri müşterilere seçtikleri kurbanlığın kilosuna göre fiyat veriyorlar. Kurban satış alanında kurban fiyatları 7 bin – 7-500 TL arasında başlangıç fiyatları ile satışa sunulurken kilolu kurbanlıklar 9bin 500 – 10 bin TL ’den satılıyor.
Ogün İnal