Yıllardır pazarlara karpuz getirip satan esnaf Hulusi Demiroğlu, her hafta Cuma pazarına bir 17 ton kamyon karpuz getirip sattığını söylüyor. Adana’dan getirdiği karpuzların orijinal olduğunu ve kurabiye gibidir ağızda dağılır diyerek iddiada bulunuyor. Karpuzları tezgâhlara indirirken konuştuğumuz Demiroğlu şunları söyledi, “Bu kamyon tam 17 ton. Adana’dan 2 günde geliyor. Ben her hafta bir kamyon getirip satıyorum. Bunlar da cuma günü tezgâhlarımıza müşterinin karşısına çıkacak.”
 
Kilosunun 10 liradan satılacağını söyleyen Demiroğlu, “Araba sabah geldi. Tezgâhlarımıza dağıtıyoruz. Cuma günü taze taze müşterilerimize satılacak. Allah nasip ederse kilosunu 10 liradan satacağız. Belki biraz pahalı gelebilir ancak 10 liranın altında alınan karpuzlar sağlıklı değil. Bu arabanın 17 kuruş nakliyesi var. Adana’dan taş taşımış olsan 17 kuruş nakliyesi var. 10 lira pahalı olmuyor, neden? Çünkü biz orijinal karpuz satıyoruz. Yani kabak aşılı değil. Kabak aşısını karpuza aşılıyorlar. O karpuzlardan marketlerde de var. Karpuzun iyi olduğunu anlamak için damakla yiyeceksin. Karpuz ısırılarak yenmez… Salatalık yemiyorsunuz çünkü. O yüzden bunlar kurabiye gibidir ağızda dağılır, müşterimiz de takdir eder. ” dedi.
 
Eski esnaf olduğunu söyleyerek anlatmaya devam eden Demiroğlu, “Biz bugün değil 40 seneden beri, 30 seneden beri, 50 seneden beri bu karpuz işini yapıyoruz.  o yüzden bize bozuk araba gelmez Adana’dan…  Bazı karpuzların üzerinde etiket vardır. Bunlar oradaki tüccar arkadaşların markalarıdır. Bu kaliteli markanın sahibi biziz demek için…”
Pazarda artık dilim satıyoruz diyerek konuşmasına devam eden Demiroğlu, “Müşterimize tadına baktırırız. Eğer bütün alıyorsa keseriz de, tadı hoşuna giderse, rengi de hoşuna giderse tarttırır ve alır gider. Hiçbir market kesmez ama biz kesmece satarız. Biz bu işin doktoruyuz. O sebeple bu işi layığı ile yapıyoruz, halkımız da takdir ediyor zaten.”
 
Karpuzların durumuna göre 10, 14, 18 kilo geldiğini söyleyen Demiroğlu, “Adana’da su bol. Bu toprağın vermiş olduğu berekettir. Büyük karpuzları halk alabilsin diye dilimliyoruz, streçliyoruz. O şekilde satıyoruz. Şimdi iki kişilik aileye fazla gelir. 18 kiloluk karpuzu 15 günde tüketemez. Ama dilimli aldığında bir akşamda tüketebiliyor. İnsanların alım gücü olmadığı için biz dilimle satmaya başladık.” Şeklinde ifadeler kullanan Hulusi Demiroğlu Pazar alışverişine gelecek olan halka bizim aracılığımız ile şu mesajı yolladı, “Karpuzun fiyatı önemli değil. Pahalı karpuz iyidir. Biz kesmece satıyoruz, dilimli satıyoruz, tatmadan, beğenmeden karpuz almayın” dedi…
Hasan Sami Er