Meclis toplantısında Bozcaada'daki bir işletmenin azami fiyatlarının yer aldığı tarife onaylanmış tarife listesinde Karışık Izgaranın fiyatının 1800 TL, Bonfilenin 1500 TL, Izgara Tavuğun 800 TL, Kokorecin 950 TL, Spagetti Bolonez’in 800 TL olduğu görüldü. Meclis toplantısında  “ Bozcaada Azami fiyat tarifesi onayı” maddesi görüşmesinde söz alan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “bizim burada bulunmamızın sebebi üyelerimizin hakkını korumak ve savunmak ama azami fiyat tarifesinde fiyatı çok yüksek olan ürünleri görüyoruz. Tarifeyi onayladık ama birçok ürünün fiyatı içimize sinmedi” diyerek isyanını dile getirdi.

SPAGETTİ BOLONEZ’İN FİYATI BİLE  800 TL
ÇTSO Haziran ayı meclis toplantında birçok konu görüşülmüş ve kararlar alınmıştı. Haziran ayı meclis toplantısında en çok akılla kalan ise “Bozcaada Azami Fiyat Tarifesi “ maddesi oldu. Mecliste Bozcaada'daki bir işletmenin azami fiyatlarının yer aldığı tarife onaylandı. Listede Karışık Izgaranın 1800 TL, Bonfilenin 1500 TL, Izgara Tavuğun 800 TL, Kokorecin 950 TL, Spagetti Bolonezin 800 TL olduğu görüldü. Azami fiyat tarifelerinin okunması akabinde bir bilgilendirme yapmak isteyen Selçuk Semizoğlu; “Burada her yaz genelde Bozcaada’nın azami fiyat tarifelerini gündeme geliyor. Bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Biz, Üyelerimizin hakkını savunmak için buraya seçildik. İlimizin ticaretini ve sanayiini geliştirmek için buradayız. Ancak çok yüksek fiyatlı bazı ürünleri de görüyoruz. Komitemizde de görüşülüyor bu konu. Komitemiz, kendilerinin hakkını savunmamızı bekliyor. Ancak herkesi bir tutmamakla beraber, bazı firmalar azami fiyat tarifesini gösterip Odanın bu fiyattan satışa onay verdiğini aktarıyor. Biz de, “Bu tarife Üyemizin isteği üzerine Odamız tarafından verilmiştir” şeklinde bir açıklama yapıyoruz. Bunlar azami fiyat tarifeleridir. Komiteye oradan Yönetime sonra da burada sizlerin takdirine kalıyor. Bu konuda çok tartıştık, özel bir toplantı yaptık. Üyelerin haklı oldukları yönler de var. Bu tarifeleri sezonluk aldıklarını ancak üzerinden çok geçmeden artışlar yaşandığı için yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. İlgili Komitemizin tasdik etmesi ile onayladık. Çoğu içimize sinmedi ancak serbest piyasa olduğu için müdahale edemiyoruz ne yazık ki. Tabi hizmetin kalitesi ve sunumunu da kontrol edemiyoruz. Yerel yönetimler sorumluluklarını yatırımcıyla karşı karşıya gelmemek adına üzerinden atıyor ve bize yüklüyorlar. Bugüne kadar kabul ettik, ancak belirttiğimiz gibi “Azami Fiyat Tarifesi” bunlar” dedi.

“BU SINIRI GEÇEMEZLER”
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay’da Azami Fiyat Tarifesi ile ilgili yaptığı açıklamada odanın en üst sınır fiyatının belirlediklerinin altını çizerek “Bu tarifeler bizim bu sınırı geçemezsin demek üzere verdiğimiz tarifeler. Tabi burada lokasyonun Ada olması da etkili. Ulaşım ve hizmet sağlama koşulları zor,  kiralar yüksek ve sezonun kısa olması bu yüksekliği getiriyor. Dünyanın her yerinde adalar zaten daha pahalı seçenekler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Ogün İnal