ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay “tüm olumsuzluk ve deprem felaketine rağmen 2023 yılının ilk çeyreğinde büyümeyi başardık derken ÇTSO yönetim kurulu başkanı Selçuk Semizoğlu’ da meclis konuşmasında “liyakatin ve insan enerjisinin öne çıktığı bir döneme girdiğimize inanıyorum” dedi.

ÇALIŞMAYA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. ÇTSO Haziran Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay; ekonomide beklentinin rasyonel politikalara geri dönülmesi olduğunun altını çizen Okyay “İş dünyası olarak bu dönemde her zaman olduğu gibi üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” Okyay açıklamasında “Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ve yeni Meclis’in önünde çok yüklü bir gündem var. Ülkedeki herkesin ve tabii biz sanayicilerin de en büyük beklentisi, sürdürülebilir büyüme, üretim ve refah artışı odağında Türkiye ekonomisini güçlendirecek yapısal reformların uygulamaya konulması. Döviz kurlarının düşük seyretmesi nedeniyle özellikle ihracatçı firmaların dünya pazarlarında rekabet gücünü kaybettiği malumunuz. Son iki haftadır kurda gerçekleşen düzeltme hareketi bir nebze rahat nefes aldırmış olsa da beklenti, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de altını çizdiği üzere rasyonel politikalara geri dönülmesidir. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAHMEN BÜYÜMEYİ BAŞARDIK
Okyay tüm olumsuzluklara rahmen 2023 yılının ilk çeyreğinde büyümeyi başardığının da altını çizen Okyay “son bir yıldır içinde bulunduğumuz olumsuzluklara ve buna eklemlenen üzücü 6 Şubat depreminin yarattığı tabloya rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüme kaydetmeyi başardı. Bunda kamu yatırımlarının artmasının payı olduğu gibi, enflasyon ortamında tüketicilerin taleplerini öne çekmesi de büyümeyi etkiledi. Maalesef tarım ve sanayi ise daraldı, öte yandan inşaatta 5 yılın en hızlı büyümesi gerçekleşti. İhracattaki daralma da dikkat çekti.” dedi.
 
LİYAKATİN VE İNSAN ENERJİSİNİN ÖNE ÇIKTIĞI BİR DÖNEME GİRDİĞİMİZE İNANIYORUM.
 
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay’ın açılış konuşmasının ardından Haziran ayı meclisinde konuşma yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’ da  seçimlerin ardından ülkenin önemli ve acil sorunlarının çözülmesine odaklanılması gerektiğini ifade ederek “ Mayıs ayı Ülkemiz için önemli bir aydı. 14 Mayıs’ta milletvekillerimizi, ortalama % 90 katılım oranı ile gerçekleşen iki tur seçimler sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızı seçtik. Seçimlerin Türk Milletine yakışır bir şekilde huzur ve güven ortamında tamamlanması demokrasi adına sevindiricidir. Seçim sonuçlarının Devletimiz ve Ülkemize hayırlar getirmesini  diliyor, seçmiş olduğumuz  Çanakkale Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm seçilen vekillerimizi gönülden kutluyorum. Çanakkale vekillerimizin her biri sevip saydığımız, beraber tabut omuzladığımız ya da düğünde birlikte oturduğumuz arkadaşlarımız, kardeşlerimizdir. Bizleri en iyi şekilde temsil edecek yeterlilikte ve donanımda olduklarına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yeni kabinede görev alan bakanlarımızı da kutluyor hayırlı olmasını diliyorum.  Ayrıca Çanakkale için sevindirici bir haber daha; fahri hemşerimiz Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı olarak seçildi. Bunun her bir Çanakkaleliye artı bir güç katacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Başkanımızı Mecliste ziyaret etmek için girişimlerde bulunacağız. Yasama ile yürütmenin işbirliği ve uyum içerisinde çalışması hizmetlerin aksamaması için çok önemlidir. Artık seçimin Ülke gündeminden çıkması ve kamu ve özel sektörde tüm dinamiklerin de belirsizlik ortamını bırakıp işlerine adapte olmaları, önlerine bakmaları gerekmektedir. Ülkemizin acil çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesi, asıl gündemimiz olan ekonomiye dönülmesi, liyakat esaslı kadrolaşma, güven ve istikrar ortamı, sağlam eğitim, seçilen vekillerimizin temsil yetkilerini en doğru şekilde kullanmaları öncelikli beklentilerimizdir. Ben lafını esirgemeyen bir arkadaşınızım, biliyorsunuz. Ama sevindirici gelişmeleri de belirtmek istiyorum. Liyakatin ve insan enerjisinin öne çıktığı bir döneme girdiğimize inanıyorum. Yeni T.C. Merkez Bankası Başkanımız Sayın Hatice Gaye Erkan 40’lı yaşlarda, son derece liyakatli ve eğitimli. Onun dışında Çanakkale’mizin bacasız fabrikası ÇOMÜ’ deki yeni Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu da yine aynı yaşlarda.  Kendilerini kutluyorum. Bunun her birimizi de sevindirmesi ve önümüze daha umutla bakmamızı sağlaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Rektörümüzü hayırlı olsun demek için aradığımızda çok samimi bir şekilde karşıladı bu bizi ayrıca çok mutlu etti. Eski Rektörümüz de geçen hafta veda ziyaretinde bulunmuştu, kendisine de Üniversitemize sunduğu katkılar için  teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” dedi.
 
Meclis açılış konuşmalarının ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Yasin Başaran  tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2023 Mayıs ayı mizanı ile ilgili rapor okundu ve mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Genel Sekreter Sema Sandal tarafından sunulan azami fiyat tarife talepleri onaylandı.
 
Ogün inal