Gelibolu’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Çanakkale valilik onaylı başlattıkları kampanyalar ile minik Merve’nin tedavisinin yapılabilmesi için gerekli olan 2 milyon dolara yakın miktarı toplamak için var güçleri ile çalışmaya devam ediyor. SMA hastası minik Merve’nin tedavi olabilmesi için gereken paranın bir bölümü toplandı ancak daha toplanması gereken önemli bir miktar var. SMA hastası minik Merve için başlatılan kampanyada 14.500 kişi 100 TL bağış yaparsa Merve’nin tedavisi için gerekli olan paranın %60’ı toplanmış olacak.

MİNİK MERVENİN HAYATA TUTUNMASI İÇİN KAMPANYALAR DEVAM EDİYOR
Tekin Ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan dört yaşındaki Merve Tekin’in hastalıkla mücadelesi doğduktan 2 ay sonra başladı. Merve 2 aylık olana kadar ters giden bir şeylerin olduğunun farkına varan Tekin ailesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine giderek durumu anlamaya çalıştı. Minik Merve’nin durumunun anlaşılabilmesi için çok sayıda test yapıldı. Testlerin sonuçları ise Tekin ailesini adeta yıktı. Tekin Ailesi minik kızları Merve’nin Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olan SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Kızının SMA hastası olduğu nu öğrenen Müteahhit Baba kızının hastalığını yavaşlatmak için tüm imkanlarını seferber edip minik kızlarını tedavi ettirmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadı. Tekin ailesi minik kızları Merve’nin yaşama tutunmasını sağlamak için Çanakkale valiliği onaylı kampanya başlattı. Merve’nin tedavisi için gerekli olan 1 Milyon 825 Bin dolar tutarındaki tedavi ücretinin toplana bilmesi için Gelibolu’da ki Sivil Toplum Kuruluş ve Dernek bir araya gelerek, Merve’ye umut olmak için onun yaşamasına yardımcı olmak için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan girişimleri başlattılar. Merve’nin hayata tutunabilmesi için kampanyalar  Çanakkale merkez başta olmak üzere bir çok ilçede gönüllüler tarafından yürütülmeye devam ediliyor. Mimik Merve’nin hayata tutunabilmesi için Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar ve bağış stantları yaptırıldı ve bu stantlar Çanakkale merkez ve ilçelerde işlek caddelere gönüllüler tarafından konularak Merve için bağış toplanıyor. Ayrıca minik Merve’ye SMS üzerinden bağışların yapılabilmesini saplamak için 2809 numarasına SMS atarak 1 SMS 20 TL olarak bağış yapılması kolaylığı sağlandı.

YENİ HEDEF, TEDAVİ ÜCRETİNİ % 60’ A ULAŞTIRACAK KAMPANYA OLDU
SMA hastası Minik Merve’nin 2 milyon dolarlık tedavi ücretinin toplanması için bağış kampanyaları devam ederken Merve’nin hayata tutunabilmesi için yeni adım Merve’nin tedavi ücretinin % 60’sının toplanmasını sağlayacak olan yeni kampanya oldu. 14.500 kişi Çanakkale valiliği onaylı yardım hesaplarına 100’er TL bağış yaparsa bu hedefe kısa sürede ulaşılacak ve SMA hastası minik Merve’nin yaşama umudu daha da artacak. Kampanyada 14.500 kişi arasında olmak istiyorsanız Minik Merve için Çanakkale valiliği onaylı Merve’nin babası Ferdi Tekin adına açılan Ziraat Bankası TR36 0001 0025 0752 6944 5550 07 IBAN numarasına 100 TL bağışa bulunabilirsiniz. SMA hastası Minik Merve’nin büyük Çanakkale ailesine ihtiyacı var. Haydi, Çanakkale Merve’ye umut ol.
 
Ogün İnal