TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a Bandırma Bölge Müdürü Salih Aksu, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş ve Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu’nun eşlik ettiği ziyarette, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz’in yanı sıra, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Erol, Sektör Kurulu Üyeleri Ali Deniz ve Zakir Tanrıkulu yer aldı.
 
TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ticaret Borsası’nda sektör paydaşları ile bir arada olmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, Borsa Başkanından yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.
 
Ahmet Güldal konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımızın fiyatları açıklamasından bu yana sektör temsilcilerimiz ve üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu”dedi.
Güldal ayrıca TMO’nun çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunarak, bizlerin önceliği her zaman üreticimiz”dedi.
 
TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve Heyetini, Çanakkale Ticaret Borsası’nda misafir etmekten memnuniyetini dile getiren Borsa Başkanı Abdullah Deniz, kısaca Borsanın hizmetlerinden söz etti.
Başkan Deniz “Sizlerin de bildiğiniz üzere Çanakkale’miz tarımda oldukça iddialı bir il. Bölgemizin coğrafik yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Bizler de tarım sektörünün paydaşları olarak, iyi ilişkiler ve işbirlikleri içerisinde İlimiz ve Ülkemiz üretimine değer katan çalışmalarda yer alarak, elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.
Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Abdullah Deniz, ayrıca sektörün beklentilerini dile getirdi.
 
Sektör temsilcilerinin sorularına karşılık yetkililer “ TMO’nun Çanakkale’de alıma başladığını, personel ve alım yerleri olarak sezona hazır olduklarını belirttiler. Sektörde yer alan gerek zahireciler, gerekse un sanayicileri buğday, arpa alması halinde 1TL primden faydalanacaklar. Maliye Bakanının reel piyasa politikalarına geçilmesi gerektiğini açıklamasının ardından regüle edilen buğday satışı olmayacak. Normal piyasada oluşan buğday fiyatları sonucunda sektör üyeleri buna göre hareket etmelerini gerektiği belirtildi.
 
Başkan Abdullah Deniz’in konuşmasının ardından toplantıya katılım sağlayan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ve Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin “TMO 2023 yılı alım fiyat ve politikasından üretici adına memnuniyetlerini dile getirdiler. Ülkemiz ve üreticiler adına hayırlı olması temennisinde bulundular”
 
Verimli bir şekilde gerçekleşen görüşme toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
Haber Merkezi