Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü Aşağı Karamık Mahallesi Sabandemiri Tepe bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç Operasyonu'nda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan, memleketi Yenice ilçesine bağlı Çakıroba köyünde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
 
Evli ve 1 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan’ın Şehitlik haberi, Yenice’de ki annesi Gülten Ceylan ve babası Bekir Ceylan’a askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Siirt Havaalanı’nda gerçekleşen tören sonrasında öğle saatlerinde uçakla Çanakkale’ye getirildi.
Çanakkale Havaliman’ında karşılanan şehit Uzman Çavuş Aydın Ceylan’ın naaşı, baba ocağı Yenice ilçesine getirildi. Çarşı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından naaşı askeri törenle Çakıroba köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine Vali İlhami Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, İsmet Güneşhan, Rıdvan Uz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, İl Emniyet Müdürü Celal Taşcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkân ile daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin başı sağ olsun. 'Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç Operasyonu' sırasında şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'a Allah'tan rahmet; ailesine, Jandarma Genel Komutanlığımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âli olsun” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise yayınladığı taziye mesajında, "Bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada, Çanakkale’nin bir evladını şehit vermiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kahraman evladımızın şehadeti ile yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. 33 yaşındaki Yenice’li şehidimiz J. Uzm Çvş. Aydın Ceylan'a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere; tüm hemşerilerime başsağlığı diliyorum. Kahraman ordumuzun, bu hain saldırıyı cevapsız bırakmayacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.
Hasan Sami Er