Çanakkale sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler hem rahatsızlanan hastaların adalardan ana karaya tıbbi tahliyesini gerçekleştirirken bir yandan da özellikle Ayvacık sahillerinden yunan adalarına geçmek isteyen düzensiz göçmenleri yakalıyor birçok düzensiz göçmeninde açık denizde hayatını kurtarıyor .

BİR GÜN ARA İLE İKİ TIBBI TAHLİYE GERÇEKLEŞTİRDİLER
Çanakkale’nin Gökçeada’da ilçesinde iki kişinin tıbbi tahliyesi Sahil Güvenlik ekiplerince gerçekleştirdi. Denizlerde güvenlik ve emniyeti sağlayarak; ulusal çıkarları, çevre ve doğal kaynakların korunmasına katkı sunan Sahil Güvenlik Komutanlığı, vatandaşların yardımına koşmayı da ihmal etmiyor. Özellikle sahil güvenlik ekipleri Gökçeada ve Bozcaada’daki tıbbi tahliyelerde hasta ve yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için zamanla yarışarak, onların zamanında sağlık merkezlerine ulaştırılmasında önemli rol oynuyor. Önceki gün Gökçeada ilçesinden rahatsızlanan 2 şahsın tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi. 31 Mayıs saat 08.35’te, Gökçeada’da rahatsızlanan 1 şahsın tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi. Bir dün sonra 01 Haziran saat 08.50’de, yine Gökçeada’da rahatsızlanan 1 şahsın tıbbi tahliyesi sahil güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

2 DÜZENSİZ GÖÇMENİ YAKALADILAR
Ayvacık sahilleri yurtdışına kaçmak için düzensiz gökmenlerin Yunanistan’a kaçmak için en çok tercih ettiği yer olmaya devam ediyor. Ayvacık sahillerinden Yunan adalarına kaçmak iki düzensiz göçmenin Avrupa Hayal yolculuğu başlamadan bitti. 01 Haziran saat 03.45’te, Ayvacık açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-20)  hareket halindeki lastik bot durdurdu. Lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan iki düzensiz göçmen Ayvacık geri gönderme merkezine götürüldü.
Murat Çağlayan