Kameraların karşısına geçen Gider yaptığı açıklamada Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olarak oy veren seçmenlere teşekkür etti. Gider konuşmasının devamında şunları söyledi.
" Milletimiz kararını her zaman olduğu gibi akl-ı selim içinde vermiştir. Milletimiz, Memleketimizi Tam Bağımsız Türkiye yolunda, Türkiye Yüzyılı yolunda Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Türkiye’nin liderliğine getirmiştir. Hep söylediğimiz gibi, Millet ne demişse o. Milletimizin tercihi bizim başımızın üstündedir. Bugün 28 Mayıs… Cumhuriyet tarihimizde millet iradesine yapılan ilk darbenin, 27Mayıs darbesinin  73. Yılı. Bu vesileyle tek suçu Milletle birlikte, Milleti için çalışan didinen Şehit Başbakan Adnan Menderes’i, Hasan Polatkan’ı, mevkidaşı olmaktan gurur duyduğum Çanakkale Milletvekili Demokrasi Şehidi Fatin Rüştü Zorlu’yu takdir ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. İnanıyorum ki Yüce Türk Milleti onları katledenlerin bugünkü uzantılarına karşı da en iyi cevabı sandıkta vermiştir"
 
YETER SÖZ MİLLETİN MOTTOSUNU BUGÜNDEN SONTADA DEVAM ETTİRECEĞİZ
 
Gider, basın toplantısının devamında hafta başından itibaren TÜRKİYE YÜZYILI idealimizi adım adım hayata geçireceklerini ifade ederek şunları söyledi.
"Ülkemiz Dünya Devleti olarak yoluna devam edecektir. Dünya Ülkeleri arasında kavga çıktığında, adaleti ve dik duruşuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun lideri Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ’ın arabulucu vasfı devam edecektir. Karabağ’daki Azeri Türk kardeşim de, Karadağ’daki Boşnak Arnavut kardeşim de, Kosova’daki, Bosna’daki, Sudan’da, Filistin’de ve dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa maruz tüm kardeşlerimiz de, bir hamileri olduğunu, yalnız olmadıklarını bilmenin huzuruyla yaşamaya devam edeceklerdir. Irak’ta, Suriye’de kardeşlerimiz, dostlarının ve kardeşlerinin yanı başlarında bulunduğunu, dönem dönem hem ensar hem muhacir olmuş böyle büyük bir milletin, böyle güçlü bir devletin yanlarında olduğunu bilmeye devam edeceklerdir. 46 ruhuyla başlayan YETER SÖZ MİLLETİN mottosu bugünden sonra da devam edecektir"
 
MUHALİFLERİ SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ
 
Gider, toplantıda yaptığı konuşmada mualif kanada da seslenerek konuşmasında "Nefretin, üsttenciliğin, jakobenizmin  temsilcileri bugün en net Ataol BEHRAMOĞLU ve onun Çanakkale’deki, Ezine’deki, Türkiye’nin farklı yerlerdeki kopillerinin kuyruklarını kısıp kendilerini sorgulamalarını beklemiyoruz ancak onlar  abi bildikleri yurtdışı güçlerin eteğinde ağlarlarken, Milletin özünü oluşturan, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve yedi düvelle dünyanın her yerinde çarpışıp şehit-gazi olanların torunları olarak TÜRKİYE YÜZYILI idealimizi adım adım hayata geçireceğiz. Millete hakareti hayat tarzı haline getiren, Memleketin nimetlerinden en üst düzey faydalanıp, memleket için hiçbir katkı sunmadan, boğaza karşı garibana getirttiği viskisini yudumlayarak ahkam kesenler ve onların torunlarını kendileriyle baş başa bırakarak söylüyorum, köy çocuğu, gariban evladı, milliyetçi muhafazakâr olup, bunlarla yürürse -sözümona- sınıf atladığını inanlara söylüyorum. Orada yancı olmaktansa gelin ana mahalinizde, dedelerimizin aşarla çökertilmekten alınıp itibara kavuştuğu, hizmetçilikten ana unsur olduğu alana gelin. En kötü ana unsur, en iyi yancılıktan evladır. Aponun heykelini dikeceğiz diye meydanlarda gezenlerin, ve bunu diyenlere özgürlük vaadiyle oy isteyenlerin de ideallerini gerçekleştirebilme adına yeni kukla arayışları devam edecektir.
Çanakkale’de PKK ve onun uzantısı HDP ile yol yürümeyi marifet sayıp, ortak hedefe yürümeyi şeref sayanlar, kendi şeref katsayıları ile baş başa kalacak, ancak kesin olan bir şey var ki, Milliyetçi, Vatanperver camiada eski pozisyonlarını koruyamayacaklardır." İfadelerine yer verdi.
 
ÇANAKKALEYE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK
 
Gider konuşmasının sonunda  AK Parti olarak Çanakkale’ye hizmetlerinin de devam edeceğini belirterek "Çanakkale’deki hizmetlerimiz, oy eksenine bağlanmadan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Teşkilatımız, seçim geçti demeden köy köy mahalle mahalle gezmeye, milletimizin talep ve şikayetlerini çözmeye devam edecekler. Biz gece gündüz Çanakkale için, Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Ogün İnal