Kızının üniversiteye başladığı gün verdiği sözü tutmak için 5 gün önce atı ile yola çıkan Selman Kerse atı ile 300 kilometrelik zorlu yolculuğunu kızının okuduğu 18 Mart üniversitesinde noktaladı. Zorlu yolculuğun bitiş noktasında Selman Kerse’yi ÇOMÜ Sağlık Yönetimi Bölümü Öğrencisi kızı Zeynep Kerse elinde kupa ile karşıladı.

300 KİLOMETRELİK YOLU ATI KAAN BERK İLE AŞTI
Bir baba Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde okumaya başlayan kızına " mezun olduğun gün seni almaya atımla geleceğim" sözünü verdi. Aradan 4 yıl geçti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü Öğrencisi Zeynep Kerse okulundan mezun oldu. Bunun üzerine kızına verdiği sözü tutmak için atı Kaan Berk ile İstanbul'un Silivri ilçesinden Çanakkale'ye doğru yola çıkan Baba Selman Kerse 5 gün boyunca 300 kilometre yol geldi. Dinlene 5 gün sonunda atı Kaan Berk ile zorlu bir yolculuğu tamamladı. 5 gün süren zorlu ve eğlenceli yolculuğun sonunda Çanakkale’ye gelen Türkiye Binicilik Federasyonu'nda lisanslı "endurance binicisi" olan Selman Kerse, üniversiteye gelerek kızını ziyaret etti, ortaya ilginç görüntüler çıktı. ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Kampüste buluşan baba-kız, duygu dolu anlar yaşadı.

ATI İLE KIZINI GÖRMEYE GELDİ
Kızına verdiği sözü tuttuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen baba Selman Kerse, yol boyunca çok ilgi de gördüğünü söylediğini ifade ederek  "Kızıma okulu bitirince atla geleceğimin sözünü vermiştim. İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar 2-3 defa yağmurda ıslandım. Ancak çok sıcak insanlarla karşılaştım. Bana evlerini açtılar, atımı ahırlarına koydum. Kalmak için yanıma çadır aldım ama sağanak buna izin vermedi, çok ıslandım. 300 kilometreden fazla yol gittim. Bu zorlu yollara rağmen buraya ulaştım. Her şey kızım içindi, çok mutluyum. Şu an çok duyguluyum, kızımla biraz özlem gidermek istiyorum. Ben sözümü tuttum kızım da sözünü tuttu okulunu bitirdi.” dedi.

"BABAM, SÖZÜNÜ BİRÇOK RİSKE GİREREK TUTTU"
ÇOMÜ Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Zeynep Kerse ise “Babam İstanbul Silivri'den ziyaretime geldi. Çok gururluyum, bu duygunun tarifi yok. İyi ki benim babam. Üniversiteyi kazandıktan sonra kampüste fotoğraf çekildiğimiz sırada babam, "Mezun olduğun sene atımla geleceğim" dedi ve geldi. Çok şanslı bir insanım. Bu çok büyük bir fedakarlık. Buraya bir sürü riski göze alarak geldi” dedi.
 
Ogün İnal